Modoratör
Yeni Üye
Başlıca sebzeler nelerdir?
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Kışlık sebze ve meyveler nelerdir?
Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Yazın hangi sebzeler olur?
Yaz mevsiminde tüketmemiz gereken sebze çeşitleri:
- Bakla, dolmalık biber, arpacık soğanı, yaz kabağı, domates.
- Kabak, yeşil börülce, taze fasülye, bamya, yeşil biber.
- Semizotu, barbunya, taze zencefil, patates.
Yaz mevsiminde yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?
Yaz mevsiminde yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?
Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.
Sonbahar mevsimi sebze ve meyveleri nelerdir?
Sonbahar mevsimi sebze ve meyveleri nelerdir?
Diyetisyen Ertuğ, sonbahar meyveleri arasında; üzüm çeşitleri, incir, mürdüm eriği, kızılcık, hünnap, böğürtlen, frambuaz, kuşburnu, elma, nar, armut, mandalina, portakal, greyfurt, muz, ayva, cennet hurması, kivi, muşmula ve kuşburnunun yer aldığını belirterek, "Sebzeleri ise; kereviz, yer elması, pırasa, beyaz lahana …
Meyveleri yenen sebzeler nelerdir?
Olgunlaşmamış meyvesi yenen sebzeler: Patlıcan, biber, hıyar, yazlık kabak, bamya, taze fasulye, bakla, acur. Olgunlaşmış meyvesi yenen sebzeler: Domates, kavun, karpuz, kırmızı biber, kışlık kabak. Tohumları yenen sebzeler: Tatlı mısır, bezelye, bakla, fasulye.
Yazlık sebzeler nelerdir?
Neden mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri yememiz gerekir?
Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzelerin besin değeri daha yüksektir. Mevsimine göre tercih ettiğimiz besinler, mevsim koşullarına göre bağışıklık sistemimizi de destekler. Ayrıca daha ekonomik ve lezzetlidir. Tazesi bulunmayan zamanlarda, mevsiminde dondurulmuş veya konserve olanları tercih edilmelidir.