Modoratör
Yeni Üye
Başörtülü oyuncu olur mu?
Başörtülü oyuncu adaylarının yüzüne direkt söyleyemiyorlar ama sebebin bu olduğunu malesef biliyoruz. Tekrar tekrar söylüyorum sanat kimsenin tekelinde değil. Eğer bu işi yapmak istiyorlarsa başörtüsü engel değil." diyor.
Oyunculuk yetenekleri nelerdir?
Oyunculuk yetenekleri nelerdir?
Oyuncu olmak sahip olunması gereken bazı özellikler şunlardır:
- Yetenek.
- Eğitim.
- Çok Çalışmak.
- Gözlem Gücü
- Duygusal Zeka.
- Türkçe Bilgisi.
- Sesini İyi Kullanma.
- Beden Dilini Geliştirme.
Oyunculuk sınavına nasıl hazırlanılır?
Klasik ve çağdaş oyunlardan tiratlar ezberlemeli, bu oyunlara dair yapılan analizler hakkında fikir edinmelisiniz. Kimi zaman öğrenci adaylarından ezberden bir şiir okumaları veya bir müzik eseri icra etmeleri istenebilmektedir. Yetenek sınavı hazırlığı için farklı sanat dallarının da üzerinde durmalısınız.
Iyi bir oyuncu olmak için neler yapılmalı?
Iyi bir oyuncu olmak için neler yapılmalı?
Oyunculuk eğitimi, oyuncu olmak istiyorum diyen adaylar için yeterli değildir. İyi bir tiyatro ya da kamera önü oyunculuk eğitimi almak sadece teknik bilgileri kazandırır kişiye….Oyuncu olmak için gerekenler:
- Yetenek.
- Eğitim.
- Çalışmak.
- Gözlem Yapabilme.
- Duygusal Zeka.
- Diksiyon.
- Sesini İyi Kullanma.
- Beden Dili.
Tiyatro yeteneği nedir?
İyi bir oyuncu; Güzel, denetimli, esnek, değişik her karaktere ve duruma uygun ayrı bir ses geliştirmek zorundadır. Hareket ve tavırları ise rahat, sahneye uygun ve esnek olmalıdır. Yaratıcı düş gücü, ritim duygusu, ilgisini yoğunlaştırma kabiliyetine sahip olmalıdır.
Oyunculuk yetenek sınavına nasıl hazırlanılır?
Oyunculuk yetenek sınavına nasıl hazırlanılır?
Tüm üniversitelerin yetenek sınavlarında öğrencilerden monolog (tirat) atmaları istenmektedir. Bu nedenle monolog çalışmalarına önem vermelisiniz. Ayrıca ezberden okumanız gerekebileceği için bazı önemli oyunlardan monologlar ezberlemeniz de faydalıdır.