Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bebeklerde kardiyoloji muayenesi ne zaman yapilir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Bebeklerde kardiyoloji muayenesi ne zaman yapılır?​

Pulse oksimetre testi, ideal olarak doğumdan ilk 24 saat geçtikten sonra ve yenidoğan taburcu edilmeden önce yapılmalıdır. Testi geçemeyen bebeklerde ekokardiyografi tetkiki ile kalbin görüntülenmesi şarttır.

Fetal ekokardiyografi ne kadar sürer?​

Fetal ekokardiyografi öncesi özel bir hazırlığa gerek yoktur. Testin tamamlanması yaklaşık olarak 30-45 dakika sürer. Fetal ekokardiyografi, fetal kalp görüntüleme alanında özel deneyimi bulunan çocuk kardiyolojisi uzmanı tarafından yapılır ve yorumlanır.

Anne karnındaki bebeğe kalp eko nasıl yapılır?​

Anne karnındaki bebeğe kalp eko nasıl yapılır?
Ultrason cihazında ekokardiyografi yapılması için gerekli ayar yapıldıktan ve muayene sedyesine annenin uzanmasından sonra anne karnına tıbbi jel sürülür, ultrason probu annenin karnında gezdirilerek bebeğin (fetüsün) kalp resimleri elde edilir, elde edilen resimleri radyoloji uzmanı ultrason cihazının ekranında …

Fetal eko zorunlu mu?​

Anne ve fetüs için güvenilir bir yöntem olan bu işlemin hiçbir zararı yoktur. -Fetal ekokardiyografi işlemini kimler yaptırmalıdır? Fetal ekokardiyografi işlemi doğuştan kalp hastalıklarının tespit edilebilmesi için yüksek riskli gruplara mutlaka uygulanmalıdır.

Kalp rahatsızlığı olan bebekler nasıl anlaşılır?​

Ancak bazı durumlarda doğumsal kalp rahatsızlıkları aşağıdaki belirtileri gösterebilir:
- Morarma.
- Sık nefes alıp verme.
- Sıkıntılı solunum.
- Sıkça görülen solunum yolu enfeksiyonu.
- Kalpte üfürüm duyulması
- Çarpıntı
- Çabuk yorulma.
- Baş dönmesi.

Çocuğun kalbinde delik olduğunu nasıl anlarız?​

Çocuğun kalbinde delik olduğunu nasıl anlarız?
Bebeklerde morarma, emerken yorulma, emmeyi becerememe, sık nefes alma; çocuklarda ise efor kapasitesinde azalma, çabuk yorulma, göğüs ağrısı, bayılma, çarpıntı en çok görülen kalp deliği belirtileri arasındadır.

Fetal kalp hızı kaç olmalı?​

süreli,akselerasyon ve deselerasyonların dikkate alınmadığı ortalama fetal kalp atım hızıdır. Basal kalp atım hızı 110-160 v/dk arasındadır.

Fetal eko için hangi bölüme gitmeliyim?​

Fetal Ekokardiyografi Hangi Doktorlar Tarafından ve Ne Zaman Yapılmalıdır? Çocuk kardiyolojisi uzmanları ve perinatoloji uzmanları fetal EKO yapabilir ancak herhangi bir kalp hastalığı saptanırsa doğumdan sonraki takip ve tedavi planı çocuk kardiyolojisi uzmanları tarafından belirlenir.

Eko ücreti ne kadar?​

Eko ücreti ne kadar?
Muayene doğrultusunda talep edilebilecek olan eko testi 8.5 TL, efor testi ise ücretsiz.

Anne karnında ki bebeğin kalbi neden durur?​

Genetik problemler (Trizomiler, Down sendromu, bazı sendromlar) daha çok gebeliğin 6. Haftası veya 8. Haftasında (2 aylık) kabaca hamileliğin ilk 12 haftasında bebeğin kalbinin durmasına sebep olur. Bebeğe yeterli kan akımının gitmemesine bağlı bebeğin ölmesi gebeliğin herhangi bir hamilelik haftasında görülebilir.

Hamilelikte çocuk Kardiyolojisine neden gidilir?​

Çocuk kardiyolojisi uzmanları ve perinatoloji uzmanları fetal ekokardiyografik inceleme yapabilmektedir. Fakat bebekte herhangi bir kalp hastalığı saptanırsa özellikle doğumundan sonra ki yoğun bakım ihtiyacı, takip ve tedavileri açısından çocuk kardiyolojisi uzmanı tarafından izlenmesi önerilmektedir.

Bebeklerde kalp ritim bozukluğu nasıl anlaşılır?​

Bebeklerde kalp ritim bozukluğu nasıl anlaşılır?
Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri. Bu bozukluklar çocuklarda çarpıntı, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çabuk yorulma, sebebi açıklanamayan epilepsi, baş dönmesi ve/veya bayılma gibi Çocuk Kalp Hastalığı Belirtileri ile ortaya çıkabilir. Bazen de hiçbir belirtiye yol açmaksızın ani ölüme neden olabilirler.

Kalp deliği nasıl teşhis edilir?​

Yetişkinlerde kalp deliğinin tanısı ekokardiyografi ile yapılır.

Çocuklarda kalp deliği ne zaman kapanır?​

Yenidoğan döneminde saptanan 8 mm’den büyük delikler nadiren kapanır. Yaklaşık olarak ilk 3-4 yaş içinde kapanma süreci birçok hastada sonlanır, bu yaştan sonra kapanma beklenmemelidir.
 
Bebeklerde kardiyoloji muayenesi genellikle doğumdan sonraki ilk günlerde yapılmalıdır. Pulse oksimetre testi, ideal olarak doğumdan sonra 24 saat geçtikten sonra ve yenidoğan taburcu edilmeden önce uygulanmalıdır. Testi geçemeyen bebeklerde ekokardiyografi ile kalp görüntüleme işlemi yapılması gerekebilir.

Fetal ekokardiyografi, yaklaşık olarak 30-45 dakika süren bir testtir ve genellikle özel bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz. Test, fetal kalp görüntüleme alanında deneyimli bir çocuk kardiyolojisi uzmanı tarafından yapılır ve yorumlanır.

Fetal ekokardiyografi, anne ve fetüs için güvenilir bir yöntem olup herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Bu test doğuştan kalp hastalıklarının tespiti için yüksek riskli gruplara mutlaka uygulanmalıdır.

Doğumsal kalp rahatsızlıkları bazı belirtilerle kendini gösterebilir. Bu belirtiler arasında morarma, sık nefes alıp verme, kalpte üfürüm duyulması, çarpıntı, çabuk yorulma ve baş dönmesi gibi durumlar yer alabilir.

Çocuğun kalbinde delik olup olmadığını anlamak için bebeğin morarma, emerken yorulma, sık nefes alma gibi belirtileri gözlemlenebilir. Çocuklarda ise efor kapasitesinde azalma, çabuk yorulma, göğüs ağrısı, bayılma gibi belirtiler kalp deliğine işaret edebilir.

Fetal kalp hızı genellikle 110-160 vuruş/dakika arasında olmalıdır. Bu değerler anne karnındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde geliştiğini gösterir.

Fetal ekokardiyografi yapıldığında veya şüphelenilen kalp rahatsızlıklarında çocuk kardiyolojisi uzmanları tarafından takip ve tedavi planı belirlenir. Bu nedenle, fetal ekokardiyografi için çocuk kardiyoloji uzmanlarına başvurulması önemlidir.

Eko testi ücreti, muayene doğrultusunda talep edilebilecek olan eko testi için genellikle belirlenen bir ücret olup 8.5 TL civarında olabilir. Efor testi ise genellikle ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Anne karnındaki bebeğin kalbinin durmasının genetik problemler veya yetersiz kan akımı gibi sebepleri olabilir. Hamilelikte çocuk kardiyolojisine gidilmesi genellikle fetal kalp problemlerinin erken teşhisi ve doğum sonrası takibi için önerilir.

Bebeklerde kalp ritim bozukluğu belirtileri çarpıntı, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çabuk yorulma, baş dönmesi gibi durumlar olabilir. Bu belirtiler çocuklarda kalp problemlerinin işaretleri olabilir.

Yetişkinlerde kalp deliği genellikle ekokardiyografi ile teşhis edilir. Yenidoğan döneminde saptanan büyük delikler nadiren kapanır ve genellikle ilk 3-4 yıl içinde kapanma süreci tamamlanır. Ancak 8 mm'den büyük deliklerin kapanması daha az olasıdır ve bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri