- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Belalı kime denir?
belli bir takımla oynanan her maça ekstradan asılan, gol atan, iyi oynayan topçuları tanımlamak için kullanılabilecek bir sözcük.
Pehhh ne demek?
korkutma amaçlı da kullanılan bir ünlem. ne var bunda anlamında kullanılan bir ünlem türevi. kilis antep yöresinde kullanılan bir tür beğeni belirtme ünlemi.
Teveccühünüz efendim ne cevap verilir? Teveccühünüz efendim dendiği zaman karşı tarafa sağol, teşekkürler, eyvallah gibi sözler ile karşılık verilebilir.
Efenim ne anlama gelir?
(efe'ndim) 1. Bir sesleniş karşısında "buradayım" anlamında kullanılan bir söz: Hasan! Anlaşılmayan bir sözü tekrarlatmak için söylenen bir söz: Ne, ne, ne, ne dediniz efendim!
Peh ne demek TDK?
Türkçe ünlemdir. Peh Peh kelimesi tarihte bilinen ilk kez "beğenme ünlemi" TDK, Tarama Sözlüğü (1700 yılından önce) eserinde yer almıştır.
Denizciler Neden efendim der?
gemide tek başlılığın önemiyle ortaya çıktığı söylenir bu hitap şeklinin. gemilerde sadece gemi komutanlarına komutanım çekilir. diğer üstlere efenim veya silah subayım, ikinci komutanım vs. bile denebilir. gemi dışında, deniz kara birliklerde de aynı gelenek devam eder. hatta subay, astsubay, komutan dışındaki …
Denizciler birbirine ne der?
Denizci dönem arkadaşları birbirine 'kuri' olarak hitap eder.
Kibar şekilde davranan bir kişiye ne kadar naif denir. Naif kelimesi; tecrübesi olmayan, toy, deneyimsiz anlamlarına gelmektedir. Nahif ise; hassas, ince, kibar manalarını taşır. Yani bir kişiye sıfat şeklinde kibar demek amaçlı nahif kelimesini kullanmak daha doğru olur.
Teessüf ederim kelimesi ne anlama gelir?
Arapça kökenli bir sözcük olan Teessüf etmek, birinin nahoş bir davranışı ya da kalp kırıcı bir sözünden ötürü üzülmek anlamına gelir. Kelime, halk arasında şikayet etmek ve serzenişte bulunmak manasında da kullanılır.
Denizciler ne renk iç çamaşırı giyer?
Denizci kıyafet renkleri nano yeşili iç çamaşırı ve siyah renkli çoraptan oluşmaktadır.
Denizlerin sakin pruvan neta olsun ne demek?
geminin önüne seyrine engel olacak, onu yolundan edecek veya tehlikeye düşürecek bir durumun gelmemesini dilemek için seyire çıkan gemi komutanına söylenen sözdür.