- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.140
- Meslek
- Webmaster
BEP in amacı nedir?
BEP'in Amacı Çocuğun eğitsel değerlendirmesini yaparak, tüm gelişim alanlarındaki güçlü ve zayıf yönlerini ve gereksinimlerini belirlemek; aynı zamanda çocuğun tüm gelişim alanlarında sahip olduğu becerileri dikkate alarak uygun eğitim ortamlarına yerleştirmek ve çocukların uygun eğitim almalarını sağlamaktır.
BEP öğrenci ne demek?
Özel bir eğitim modelini ifade eden BEP ile hususi olarak eğitim alması gereken öğrenciler hedeflenir. Bireyselleştirilmiş program her çocuğa özel olarak hazırlanır ve bu sürece öğretmen, aile ve çocuğun kendisi de dahil edilir. Böylece her kesimi tatmin eden ve öğrencinin en makul eğitim planı hazırlanır.
BEP in önemi nedir?
BEP'in amacı; çocuğun eğitsel değerlendirmesini yapmaktır. Bunun için tüm gelişim alanlarındaki güçlü ve zayıf yönlerini saptar ve gereksinimlerini belirler. Aynı zamanda çocuğun tüm gelişim alanlarında sahip olduğu becerileri dikkate alarak çocuğa uygun eğitim verilmesini sağlamaktadır.
BEP in özellikleri nelerdir?
BEP, farklılıkları göze alarak öğrencinin gelişimini desteklemeyi hedefler….5.1.5. BEP'in İşlevi Nedir?
BEP i kim uygular?
Kim Hazırlar ve Nasıl Hazırlanır? Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Öncelikle herhangi bir okul müdürünün ve onun seçtiği müdür yardımcısı dahilinde ilk olarak BEP geliştirme birim kurulu oluşturulur.
BEP öğrencisi sınıfta kalır mı?
(3) Kaynaştırma ve özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.
BEP raporu nasıl hazırlanır?
BEP NASIL HAZIRLANIR?
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.
Öğretimin bireyselleştirilmesi neden önemlidir?
Öğretimde bireyselleştirme öğrencilere kendi hızında kendi yollarıyla öğrenme olanağı tanıyarak onların başarılı olmalarına önemli ölçüde katkı sağlar. Bu sayede okul yaşantısını başarısızlık yüzünden bırakma olasılığı olan öğrencilerin sayısı azaltılmış olur (Schargel ve Smink, 2001).
BEP nin temel bileşenleri nelerdir?
Her BEP, çocuğun tüm ilgi alanlarındaki mevcut performans ve becerilerinin bir tanımını içermelidir. Çocuğun engelinin genel eğitim müfredatındaki ilerlemesini nasıl etkilediğini açıklamalıdır. İfadeler akademisyenlere, yaşam becerilerine, fiziksel işleyişe, sosyal ve davranışsal becerilere değinir.
BEP planı hazırlanırken nelere dikkat edilir?
BEP Süreci 7 Temel Aşamadan Oluşur:
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.
BEP planı kim tarafından hazırlanır?
Kaba değerlendirme formunu kim doldurur?
Formu uygulayacak özel eğitim öğretmeni veya uzman çocuğu yakından tanıyan (anne-baba, kardeş, öğretmen…) kişilerle görüşmek, öğrenciyi gözlemek ve kimi zaman becerileri öğrenciye yaptırmak yoluyla kaba değerlendirme formunu dolduracaktır.