- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 927
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Beşamel sos süt yerine ne kullanılır?
Beşamel sosun yapımında kullanılan temel malzemeler olan tereyağı, un ve süt kullanılarak yapılan sos beşamel sostur. Eğer bu ana sos yapımında süt yerine et veya tavuk suyu ilave edilirse "velute sos" elde edilir. Sıcak beşamel sosun içine gravyer peyniri veya parmesan ilave edilirse "morney sos" elde edilir.
Artan beşamel sos ile ne yapılır?
Artan beşamel sos ile ne yapılır?
Beşamel Sos Sayesinde Lezzeti Tavan Yapan 14 Enfes Yemek Tarifi
- Sebze Graten Tarifi.
- Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi.
- Kabak Graten Tarifi.
- Patlıcan Oturtma Tarifi.
- Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi.
- Manisa Bohça Kebabı Tarifi.
- Mantar Graten Tarifi.
- Harem Güveci Tarifi.
Beşamel sosun homojen olması için ne yapılır?
- Tereyağı veya margarin (100 gr) Un (100 gr/3 çorba kaşığı tepeleme, elenmiş)
- Unu eleyerek havalandırınız. Bu işlem sos kıvamınızın daha homojen olmasını sağlayacaktır.
- Süt sıcak olursa karışım topaklanır, homojen olmaz.
- Rengi beyaz olmalıdır.
Sütsüz beşamel sos olur mü?
Sütsüz beşamel sos olur mü?
Suyla ve sıvı yağ ile de beşamel sos yapmak mümkün. Süt yerine su kullanabileceğiniz beşamel sos tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde: 3 yemek kaşığı un. 3 su bardağı su (sıcak)
Beşamel sos yoğurt ile yapılır mı?
Beşamel sos yapımı




Beşamel sos suyla nasıl yapılır?
Beşamel sos suyla nasıl yapılır?
İyice kavrulan un sıcak su eklendiğinde topaklanma yapmayacaktır. İyice kavurduğunuz unun üstüne yavaş yavaş 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz beşamel sosunuza tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırarak kaynatın.
Beşamel sos tek başına yenir mi?
Sevgili Takipçilerim değerli dostlarım ;bu sefer direkt bir yemek değilde yemeklerde lezzet artırıcı unsur olarak kullanılan en temel sos olan Beşamel sostan bahsedeceğim… Beşamel sos tek başına kullanılan bir sos değildir.
Beşamel sosun piştiğini nasıl anlarız?
Beşamel sosun piştiğini nasıl anlarız?
180 derecede ısıtılmış fırının orta gözüne makarnayı yerleştireceğiz. Yaklaşık 30 dakika kadar pişme süresi vardır, ancak bu süre fırına göre değişiklik gösterebilir. Piştiğini anlamak için üzerinin kızarması yeterlidir.
Beşamel sos nasıl katılaşır?
Beşamel sos için; derin bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyin. Orta ateşte un rengini çok hafif değiştirip, kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin. Unun topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırarak, muhalebi bir kıvam alana kadar pişirin.
Beşamel soslu lazanya nasıl yapılır?
Beşamel soslu lazanya nasıl yapılır?
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir.
Beşamel sos yemeğe ne zaman verilir?
Beşamel sos hazırlandıktan sonra makarna, çorba gibi tencere yemeklerine eklenebilir. Fırın yemeklerinin ise genellikle en üzerine serilen enfes sosudur. Beşamel soslu fırın yemeklerinden tavuk soteli bu tarifi deneyenler lezzetine doyamayacak!
Beşamel sos ne kadar sürede pişer?
Beşamel sos ne kadar sürede pişer?
Çırpıcı ile hızlıca çırpalım, topak kalmamasını sağlayalım. Sosumuz kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırararak pişirelim. 1-2 dakika kaynadıktan sonra sosumuzu ocaktan alalım. Afiyet olsun.
Beşamel sosa sonradan süt eklenir mi?
Kaynayıp kıvamını alana kadar devamlı karıştırılır. Sosun kıvamına göre süt eklenebilir, bildiğimiz sos kıvamında olacak.