haberci
Efsanevi Üye

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı.
Siyah-beyazlı kulübün yetkilileri, gururla duyurdu ki, Adalı ve yönetim kurulu, Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktı ve saygıyla eğildi.
Adalı, ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
"Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizin ebedi istirahatgahınızda, Beşiktaş Jimnastik Kulübü adına bulunmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak; Cumhuriyet'in temel değerlerine ve ilkelerine daima bağlı kalacağımıza, genç nesillerimizi ahlaklı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmek adına var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Sporun birleştirici gücünü, Beşiktaş'ın tarihine işleyerek adalet, eşitlik ve kardeşlik ilkelerini yüceltmeye devam edeceğiz. 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' ilkesini benimseyerek, yalnızca saha içinde değil, hayatın her alanında örnek bireyler yetiştirmeye kararlıyız. Aziz hatıranız önünde saygı, minnet ve sonsuz bağlılıkla eğiliyoruz."
Başkan Adalı ve yönetim kurulu üyeleri, sonrasında Anıtkabir Komutanı Albay Yaşar Karaoğlu'nu makamında ziyaret etti ve ona özel bir Beşiktaş forması hediye etti.