Beze ne ile yapilir?

Zencefil macun nasil kullanilir?

Cevre Koruma gonullulugu nedir?

<

Editör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Editör

Beze ne ile yapilir?


Yumurta beyazlarına su asla değmemeli. Yumurtalar oda sıcaklığında beklemiş olmalı. Tarçın, kakao veya gıda boyası ekleyerek farklı renklerde bezeler elde edebilirsiniz….Beze Malzemeler:
- 4 yumurta akı
- 4 çay bardağı pudra şekeri.
- ¼ çay kaşığı tuz.

Beze kıvamı nasıl olmalı?


Beze kıvamı nasıl olmalı?
Merengin kıvamı nasıl olmalı: Çırptığınız mereg kremşanti kıvamı almış ve mikserin ucunu kaldırdığınızda akmıyorsa mikserden ya da çırpma kabını ters çevirdiğinizde kabından akmıyorsa olmuş demektir.

Yumurta beyazından köpük nasıl yapılır?


Yumurta beyazından köpük nasıl yapılır?
Beze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta aklarını dikkatli bir şekilde ayırdıktan sonra cam bir karıştırma kabına alın.
- Bir tutam kadar tuz eklediğiniz yumurta beyazlarını mikserle düşük devirde çırpmaya başlayın.
- Pudra şekerini azar azar ekleyip beze karışımını mikserle yüksek devirde 20-25 kadar çırpın.

Yumurta köpüğü ne işe yarar?


Yumurtanın beyazını yani akını köpürterek hamurişi tariflerinde kullanırız. Yumurta su ile yağ moleküllerini bir arada tutan bir maddedir. Biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım yağ ve suyu karıştırdığımızda homojen bir yapı elde edemeyiz. Yumurta ile yağ ve su moleküllerini bir arada tutan homojen bir karışım elde ederiz.

Bezeye vanilya konur mu?


Bezeye vanilya konur mu?
Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpmaya başlıyoruz. Sertleşene kadar bu işleme devam ediyoruz. 10 ila 15 dakika kadar sürecektir. Yumurta kokmasın diye vanilya ilave ediyoruz. Krema poşeti yoksa kaşıkla da yağlı kağıt üzerine dizebilirsiniz.

Beze standı nasıl yapılır?


Beze standı nasıl yapılır?
Beze Kulesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta akını çırpalım, kabarmaya başlayınca tuzu ekleyelim.
- Pudra şekerini 3-4 seferde ekleyelim.
- İstediğimiz şekilde duyu sıkma torbasına yerleştirip, karışımı sıkma torbası içine alalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye sıkalım 100 derece ısınmış fırında 1. 5 saat pişirelim.

Yumurta akıyla ne yapabilirim?


Yumurta Akıyla Yapılan 27 Değişik Tarif
- #1 Pavlova Tarifi.
- #2 Bol Proteinli Beyaz Omlet.
- #3 Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi.
- #4 Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye.
- #5 3 Malzemeli Coco Kurabiye.
- #6 Yulaflı Diyet Kurabiye (videolu)
- #7 3 Yumurta Akından Garanti Beze Tarifi (Tam 120 adet, videolu)
 
<
Beze, yumurta beyazı ve pudra şekeri gibi basit malzemelerle yapılan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Beze yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Yumurta beyazlarına su değmemesi önemlidir çünkü su, yumurta akının katılaşmasını engelleyebilir. Ayrıca, yumurtaların oda sıcaklığında olması, daha iyi bir kabarma sağlar.

Beze malzemeleri genellikle yumurta akı, pudra şekeri ve tuz içerir. Bu malzemelerle basitçe hazırlayabileceğiniz nefis bezeler elde edebilirsiniz. Bezenin kıvamı önemlidir; kıvamı doğru ayarlamak için çırptığınız karışımın koyu ve yoğun olması gerekmektedir. Mikserin ucunu kaldırdığınızda akmıyor ve çırpma kabını ters çevirdiğinizde karışımın dökülmediği bir kıvam idealdir.

Yumurta akından köpük yapmak da önemlidir çünkü bu köpük, birçok hamur işi tarifinde kullanılır. Yumurta akı, yağ ve su moleküllerini bir arada tutarak homojen bir karışım elde etmemizi sağlar. Beze yaparken tuz, vanilya gibi malzemeler ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Beze standı yaparken ise yumurta akını çırparak kabarması sağlanır, ardından tuz ve pudra şekeri eklenir. Karışım sıkma torbasına konularak yağlı kağıt serili tepsiye sıkılır ve düşük ısıda uzun süre pişirilir.

Yumurta akıyla birçok değişik tarif yapabilirsiniz. Örneğin, Pavlova, bol proteinli beyaz omlet, tarçınlı cevizli kurabiye gibi lezzetli tarifler yumurta akı kullanılarak yapılabilir. Yumurta akını en iyi şekilde değerlendirmek için çeşitli tarifleri deneyebilirsiniz.
 

Zencefil macun nasil kullanilir?

Cevre Koruma gonullulugu nedir?

Geri
Üst Alt