haberci
Meraklı Üye
bilecik bölgesel yemekleri,bilecik yöresi yemekler,bilecik yemekleri,bilecik yemek yemek kültürü,bilecik'in yemekleri,bilecik'in yöresel yemekleri
BİLECİK YÖRESEL YEMEKLER
Bilecik ili geleneksel besin yöntemleri etkinliğini sürdürmektedir Beslenmede, tahıl türleri ilk sırayı alır İl'e özgü yemeklerin çoğunluğunu hamur işleri oluşturur Yöre halkının bir bölümü ekmeğini kendisi pişirir Pide, bükülme, hodalak fırında pişirilen ekmek türleridir
Keza yeni sönmüş ocağın kıvılcımlı küllü ateşine gömülerek yapılan kömme diye adlandırılan bir cins ekmek de yapılmaktadır
Yöre halkı makarna,tarhana,kuskus,erişte gibi yiyecekleri de kendisi hazırlarBilecik'te,
şehirsel besin biçimleri artan bir şekilde etki alanını genişletmektedirAncak,geleneksel besin düzeni ve benzersiz yemekler,ağırlığını korumaktadırBüzme,nohutlu tavuklu mantı,keşkek,ovmaç çorbası, mercimekli mantı,kesme hamur,saçta yufka böreği, yağlı yufka, su böreği,keklik kebabı güveç, kuru fasülye, kuskus pilavı, piruhi, samsı, pancar pekmezi, saç kebabı, köpük helvası, höşmerim, kıtırcı helvası, karacaoğlu helvası, cevizli üzüm sucuğu, mantı, kavurma ;Bilecik'e özgü yemeklerin başlıcalarıdır *
BİLECİK YÖRESEL YEMEKLER
Bilecik ili geleneksel besin yöntemleri etkinliğini sürdürmektedir Beslenmede, tahıl türleri ilk sırayı alır İl'e özgü yemeklerin çoğunluğunu hamur işleri oluşturur Yöre halkının bir bölümü ekmeğini kendisi pişirir Pide, bükülme, hodalak fırında pişirilen ekmek türleridir
Keza yeni sönmüş ocağın kıvılcımlı küllü ateşine gömülerek yapılan kömme diye adlandırılan bir cins ekmek de yapılmaktadır
Yöre halkı makarna,tarhana,kuskus,erişte gibi yiyecekleri de kendisi hazırlarBilecik'te,
şehirsel besin biçimleri artan bir şekilde etki alanını genişletmektedirAncak,geleneksel besin düzeni ve benzersiz yemekler,ağırlığını korumaktadırBüzme,nohutlu tavuklu mantı,keşkek,ovmaç çorbası, mercimekli mantı,kesme hamur,saçta yufka böreği, yağlı yufka, su böreği,keklik kebabı güveç, kuru fasülye, kuskus pilavı, piruhi, samsı, pancar pekmezi, saç kebabı, köpük helvası, höşmerim, kıtırcı helvası, karacaoğlu helvası, cevizli üzüm sucuğu, mantı, kavurma ;Bilecik'e özgü yemeklerin başlıcalarıdır *