- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -74
- Meslek
- Webmaster
Bio pedagoji ne demek?
Pedagoji veya çocuk bilimi, çocuklarda davranış bozuklukları ve kökenini araştıran bilim dalıdır. Kelimenin aslı, Yunanca παιδαγωγέω "Paidagogeo"'dur. (Paid=çocuk, ago=bilim). Buna göre yalın anlamı ile pedagoji; çocuk bilimi demektir.
Pedagoji Okulu eğitimi nedir?
Pedagoji nedir? Sosyal açıdan uyumlu ve ruhsal açıdan sağlıklı bireyler yetiştirmek için incelemeler yapan bilim dalına pedagoji deniyor. Ülke ve toplum adına büyük öneme sahip olan çocukların toplum içerisinde ruhsal, fiziksel ve de duygusal durumlarını gelin 'Pedagoji Okulu' nda birlikte inceleyelim.
İnceleme alanı çocuklar olan; çocukların duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimleri için araştırma yapan bilim dalına pedagoji denir. Pedagoji alanında uzmanlaşmış kişilere ise pedagog denir.
Pedagojik tutum ne demektir?
Toplumda dışarıya karşı olumsuz tutum ve davranışlar göstererek suç işleme potansiyeli olan çocuklar, pedagojinin bu alt dalı sayesinde analiz edilir ve sorunların çözümü için incelemelerde bulunulur. *Eğitim Pedagojisi: Eğitim kavramı, doğumdan itibaren başlayan bir kavramdır.
Pedagog kime denir?
Pedagog Çocuk Eğitimcisidir! Çocukların psikolojik sorunları ile ilgili problemleriyle çocuk psikiyatristleri ve çocuk psikologları ilgilenir. Pedagog ise 0-18 yaş aralığındaki çocuklarla ilgilenir, onları eğitir ve ailelerine bu eğitimle alakalı danışmanlık eder.
Pedagog eğitimi nasıl alınır?
Pedagog olmak için üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olmak şart. Mezun olduktan sonra da pedagoji alanında gelişim gerekiyor. Bunun için bu eğitimi veren kurslara giderek çocuk gelişimi ve eğitimiyle alakalı bilginizi artırmanız lazım.
Pedagog belgesi nasıl alınır?
Eğitime Kimler Katılabilir?
- Katılım Ön Koşulu : Yok.
- Eğitim Süresi : 1 Ay.
- Eğitim Müfredatı : 80 Saat.
- Eğitim Türü : Uzaktan Eğitim.
- Eğitime Ulaşım : 7/24 sürekli (Asenkron)
- Sertifika Sınav Durumu : Var.
- Sınav Uygulama Şekli : Uzaktan Eğitim Sistemi.
- Sertifika Sınav Türü : Çoktan Seçmeli Test.
Psikologlar psikoloji bölümünden mezun olurken pedagoglar üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden mezun olmaktadırlar bu bölümden mezun olduktan sonra pedagog unvanı alınmaktadır.
Türkiye'de neden pedagoji bölümü yok?
Çünkü 1982'de yürürlüğe giren 2547 sayılı kanun ile üniversitelerdeki pedagoji bölümleri kapatıldı ve eğitim bilimleri fakültesine çevrildi. Burada amaçlanan, bütün üniversite mezunlarına öğretmenlik yapabilecek eğitimi vermekti.
Pedagojik formasyon eğitim sertifikası ne işe yarar?
Pedagojik Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmamış kişilerin eğitim kurumlarında branşlarıyla ilgili öğretmenlik yapabilmeleri için alınması gereken bir eğitim programıdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları lisans bölümü sonrasında Pedagojik Formasyon eğitimi alarak eğitim kurumlarında çalışabilirler.
Pedagojik stratejisi nedir?
Öğrenme ve öğretmenin temelini oluşturan pedagoji başka bir ifadeyle, öğrenmenin gerçekleşmesini ve bilgi, beceri, tutum ve eğilimlerin kazanılmasını sağlayan "öğretim teknikleri ve stratejileri" bütünüdür" (Siraj-Blatchford vd., 2002).
Pedagoji neden önemli?
Bakıldığında pedagojinin gelecek adına oldukça önemli etkileri bulunmaktadır. Bunun nedeni ise, bu bilim dalının çocukları ruhsal yönden inceleyerek onların tolum geleceği adına ruhsal açıdan sağlıklı bireyler yetiştirilmesine olanak sağlamasıdır.
Pedagog olmak için, üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.