Bir kekin içi neden pişmez?
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.Kekin üstü neden kurur?
Kekin yağı az gelirse, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır. Fırını ısıtmadan keki pişirmek de kekin kurumasına yol açar. Dikkat edilecek diğer unsur ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır.Kek neden tepsiye yapışır?
Kek neden tepsiye yapışır?Kek yaparken genelde düşülen sıkıntı pişme işleminden sonra gerçekleşir; o da pişen kekin kalıbına yapışmasıdır. Çıkartmaya çalışınca da genellikle parçalanır ve ne yazık ki çöp olur. Kek kalıbının her bir noktasını sıvı yağ ile yağlayın. Ancak bu noktada fazla yağ kullanmamaya dikkat etmelisiniz.
Kekin içi Pişmedi ne yapmalıyım?
Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.Kek Kuru olursa ne yapılır?
- Adım. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun.- Adım. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.
Nemli bir kek nasıl yapılır?
Nemli bir kek nasıl yapılır?Kabartma tozu, un ve kakaoyu ayrı bir kapta eleyin. Yumurtalı karışımın içerisine bir şişe maden suyu ve un, kabartma tozu, kakao karışımını da ekleyip iyice çırpın. Yağlanmış kek kalıbınıza bu karışımı dökün. 170 derece fırında, içini ara ara kontrol ederek yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.