<
Editör
Yeni Üye
Bir öğretim programı hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?
Öğretim Programı Genel Hedefleri
- Eleştirel düşünme.
- Yaratıcı düşünme.
- İletişim becerileri.
- Araştırma ve sorgulama.
- Girişimcilik.
- Türkçeyi doğru ve etkili kullanma.
- Problem çözme becerisi.
- Bilgi teknolojilerini kullanma becerisi gibi hedefleri içermektedir.
Eğitim programı taslağını oluşturan temel öğeler nelerdir?
Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.
Öğretim Programı neye göre hazırlanır?
Öğretim Programı neye göre hazırlanır?
Öğretim programları, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 2. maddesinde ifade edilen "Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçları", "Türk Millî Eğitiminin Temel İlkeleri" ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan "Özel Eğitimin Temel İlkeleri" esas alınarak hazırlanmıştır.
Bir dersin öğretim programını kim hazırlar?
Bir dersin öğretim programını kim hazırlar?
Öğretim programları ilgili genel müdürlüklerin koordinatörlüğünde temsilciler, öğretmenler, eğitim uzmanları ve akademisyenlerden oluşturulan komisyonlarca hazırlandı.
Eğitimde program türleri nelerdir?
Posner'a Göre Eğitim Programı Yaklaşımı:
- Resmi Program (Açık – Yazılı Program):
- 2. Uygulanan Program (Gerçekleşen – İşlevsel):
- 3. İhmal Edilen Program (Geçersiz – Gerçekleşmeyen):
- Örtük Program (İnformal – Gizil):
- Ekstra Program (Destekleyici-Fazladan):
Müfredatı kim belirliyor?
Türkiye'deki bütün eğitim aşamalarının müfredat ve kitaplarının tespit edildiği, tüm eğitim sisteminin biçimlendirildiği bir komisyon. 1947 yılından beri, Türkiye eğitim sistemi bu komisyonun denetiminde.
Eğitim programı içerik nedir?
Eğitim programı içerik nedir?
İçerik öğretim hedeflerine yönelik bilgi, beceri, tutum vb. özelliklerin tümünü kapsar. – Programın içerik boyutunda belirtilen amaçlara ulaşmak için "ne öğretelim?" sorusuna yanıt aranmaktadır. Öğretim içeriği, öğrenme faaliyetlerini öğretim hedeflerine ve kuramsal gerekçelere bağlayan temeldir.