- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.172
- Meslek
- Webmaster
Bir okul nasıl kapatılır?
MADDE 4 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları, il millî eğitim müdürlüğünün teklifi ile valilikçe planlanır ve toplu inha listesi nisan ayı sonuna kadar Bakanlığa gönderilerek Bakanlıkça açılır ve aynı usulle kapatılır.
Demokratik bir okul nasıl olur?
Demokratik bir okul nasıl olur?
Bu bağlamda, demokratik okul yapısının oluşturulması; okul yöneticisinden, öğretmenlere ve diğer okul çalışanlarına kadar tüm bireylerin gerekli bilgi, beceri ve anlayışla donanmış olması, öğrencilere verilecek teorik demokrasi eğitimi yanında demokrasi uygu- lamalarına fırsat verecek okul ortamının yaratılması …
Öğrenci sayısı kaça düşerse sınıf kapatılır?
Öğrenci sayısı kaça düşerse sınıf kapatılır?
Yeni düzenlemeye göre öğrenci sayısının 40'ın değil 30'un altına düşmesi halinde kurum kapatılabilecek. Ortaöğretim kurumlarında ise öğrenci sayısının 40'ın altına düşmesi halinde kurum kapatılacak.
Eğitimde Demokratikleşme nedir?
Demokratik eğitim, demokrasinin ilke ve kurallarının, insan hak ve özgürlüklerinin eğitim ve öğretim programlarında açık ya da örtük hedeflere dönüştürülüp, öğrenme yaşantıları yoluyla bireylere uygulamalı olarak kazandırıldığı eğitimdir.
Dönem ortasında sınıf kapatılır mı?
Dönem ortasında sınıf kapatılır mı?
Okul bütünlüğünde öğretmen, öğrenci ve sınıf varsa ara sınıflar pedagojik açıdan kapatılamazlar veya birleştirilemezler. Ara sınıflarda sınıf birleştirme veya kapatma işlemi sadece mücbir sebeplere dayanılarak yapılabilir.
Bir sınıfta en az kaç öğrenci olmalıdır?
Bir sınıfta en az kaç öğrenci olmalıdır?
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30'dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir. Eğer mevcut 40'ı geçiyorsa bu durumda da şube sayısı arttırılacaktır.
Okul müdür odası kaç m2 olmalı?
kurumlarda bulunması gereken bölümler: 1- Müdür odası: En az 10 m2 olmalıdır. 2- Müdür yardımcısı odası: (isteğe bağlı) En az 10 m2 olmalıdır. 3- Öğretmenler odası: 8 öğretmene kadar en az 12 m2 olmalıdır. 8'den fazla her öğretmen için 1,5 m2 yer ilave edilir.
Ortaokulda bir sınıfta en az kaç öğrenci olur?
Ortaokulda bir sınıfta en az kaç öğrenci olur?
Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 20 öğrencidir. İlkokul ve Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı üst sınırı ise 30 öğrencidir.