Modoratör
Efsanevi Üye
Bireyi tanımak neden önemlidir?
Bireyin niteliklerini tanımanın amacı, farklı nitelikleri ile bireyi betimlemek ve hangi koşullarda ne şekilde davranacağını yordamaktır. Eğer, insan gibi karmaşık bir organizma ise, davranışlarını betimleme ve davranışlarını yordama işi oldukça zordur.
Eğitim açısından öğrenciyi tanımak neden önemlidir?
Öğrencileri tanımak, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin başarısını geniş ölçüde etkiler. Öğrencilerin tanınması, onların ilgi ve ihtiyaçlarına uygun programlar hazırlama ve problemlerine uygun çözüm yollarını bulma olanağını arttırır.
Öğrenciyi tanımak ne anlama gelmektedir?
Öğrenciyi tanımak ne anlama gelmektedir?
Öğrencinin bireysel farklılıklarını belirlemeye yönelik test ve test dışı teknikler kullanılarak yapılan çalışmalardır. Öğrenciyi kulüplere, etkinliklere, üst eğitim kurumlarına bir mesleğe doğru bir şekilde yöneltmek için öğrenciyi tanıma çalışmaları önemlidir.
Arzu listesi uzmanlık gerektirir mi?
Bireyin verdiği cevaplar, arzu listesi tekniğinde olduğu gibi, onun doyurulmamış ihtiyaçları, açığa vuramadığı arzu istek ve beklentileri hakkında bilgi verir. Klinik psikologlar tarafından hazırlandığında uygulaması uzmanlık gerektirir.
Sosyodrama uzmanlık gerektirir mi?
Sosyodramada ise ortak bir sosyal sorun oynanır, belli tipler canlandırılır ve uzmanlık gerektirmez.
Öğrenci ihtiyaçlarının tespiti neden önemlidir?
Öğrenci ihtiyaçlarının tespiti neden önemlidir?
Öğrenciler hakkında toplanan bilgiler; öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarına, kendi gelişimlerini daha somut olarak görebilmelerine, yetenekleri ile çalışmaları arasındaki denge ve dengesizlikleri daha açık görebilmelerine ve dolayısıyla daha iyi planlamalar yapabilmelerine yardım eder.
Bireyi tanımamız gereken yönleri nelerdir?
Bireyi tanıma kapsamında öğrencilerin, beden yapısı, sağlığı gibi fiziksel ve biyolojik özellikleri; genel ve özel yetenekleri, ilgileri, akademik geçmişi, başarısı, tutum ve değerleri, tercih ve beklentileri, benlik tasarımı, duygusal ve sosyal uyumu gibi davranışsal özellikleri; aile yapısı, eğitimi, ebeveyn …
Bağdaşım düzeyi ne demek?
Öğrencinin kendisini nasıl gördüğü ve başkaları tarafından nasıl görüldüğü arasındaki uyuşma derecesine "bağdaşım" denir. Öğrencinin bağdaşım düzeyinin düşük olması onun uyum ve psikolojik sorunlarının olabileceğine işaret eder.
Özel kayıt çizelgeleri nedir?
Özel kayıt çizelgeleri nedir?
Öğrencilerin çeşitli alanlara ilişkin özelliklerinin sıralandığı ve bu özelliklerden hangisinin çocukta olup olmadığını belirlemeye yarayan gözleme dayalı araçlardır.
Bireyi Tanıma Teknikleri uzmanlık gerektirir mi?
Önemli Not: Test tekniklerinden kişilik testi, yetenek testi, ilgi envanteri ve ve tutum ölçeklerinin hazırlanması, değerlendirilmesi ve sonuçlarının öğrencilerle paylaşılması uzmanlık gerektirir. Okullarda sadece psikolojik danışmanlarca yapılmalıdır.