Bitlis Nemrut Dağı ismi nereden gelir?
Efsaneye göre, Hazreti İbrahim'i ateşe attıran Babil Hükümdarı Nemrut'tan adını alan ve Adıyaman il sınırındaki Kahta İlçesi'nde bulunan büyüleyici dağ.Elazığ'ın efsanesi nedir?
Ahmet Bey Camii Harput'un Ahmet Bey mahallesindedir. İnanışlara göre; Ahmet Bey Camiinin minaresinde çıngıraklı bir kedinin olduğudur. Kim bu kediyi görürse ya kör olur yada ölürmüş. Bu kedi genelde boy abdestsiz (gusülsüz) minareye çıkanlara görünüyormuş.Efsaneye göre, Hazreti Peygamber'in İslam Orduları Erzurum'u fethederken, Sancaktarı Abdurrahman Gazi'nin kellesi bir düşman kılıcı ile koparılır ve yere düşer. Kellesini koltuğuna alan Abdurrahman Gazi elinde bulunan İslam'ın Sancağı'nı Palandöken'in en yüce noktasına dikmek üzere dağ yokuşunda koşmaya başlar.
Bitlis Nemrut Dağı en son ne zaman patladı?
Bitlis Nemrut Dağı en son ne zaman patladı?Nemrut, uyuyan aktif bir yanardağdır ve 1441 yılında son kez lav çıkışı olmuştur. Tepesindeki kraterde Nemrut Gölü yer alır. Krater etrafında, en yüksek tepe olan Sivritepe 2935 m, Doğu Nemrut Tepesi 2625 m, güneydeki Tursuktepe 2828 m ve batıda Nemrut Dağı Tepesi 2801 m yüksekliktedir.
Kirkor Dağı Nerede?
Kirkor Dağı Nerede?Nemrut Dağı (Bitlis)
Nemrut Dağı
Koordinatlar | Enlem: 38° 37′ 10″ Kuzey Boylam: 42° 14′ 28″ Doğu
Coğrafya
Konum | Bitlis/Tatvan Türkiye
Jeoloji
Harput Kalesine Neden Süt Kalesi denir?
Efsaneye göre, Harput Kalesi surları yapılırken kuraklık olduğu, o kuraklıktan dolayı su bulunmadığından harç karışımının yapılmadığı söylenir. Harç için buradaki sürülerden elde edilen sütün kullanıldığı, bundan dolayı da kalenin surlarının sütle yapıldığı ve adının da süt kalesi olduğuna inanılmaktadır.Erzurum Efsaneleri nelerdir?
Erzurum Efsaneleri- Tortum Gölü Efsanesi! Erzurum Tortum ilçesinde bulunan Tortum Gölünün güzel bir efsanesi halk arasında şöyle anl.
- Külhancı Baba. Külhancı babanın kırk günde gerçekleştireceği gizem nedir?
- Gelin Geldi Efsanesi.
- Ilıca Söğütlü Köyü Balıklı Gölü Efsanesi.
- Çoban Dede Ziyareti Efsanesi.