<
Editör
Yeni Üye
Bologna ders ne demek?
Bologna Süreci, tüm Avrupa'da yükseköğretim ve akademik konularda standartlar geliştirmek ve ayrılıkları en aza indirgeyerek eğitim sistemlerini bağdaştırmak ve Avrupa'da birbiriyle tam uyumlu bir yükseköğrenim alanı yaratmak amacıyla oluşturulmuş bir programdır.
Bologna Bilgi Paketi nedir?
Öğrencinin bir dersibaşarıyla tamamlayabilmesi için yapması gereken çalışmaların tümünü (teorikders, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler vb.) ifade edenbir değerdir. Bologna Süreci'nin Türkiye'de uygulanması aşamasında, AKTS en önemli çalışma alanlarından biridir.
Bologna nedir Ekşi?
Bologna nedir Ekşi?
kiymali makarna sosuna (bkz: bolognese) adini veren sehir. umberto eco'nun yasadigi sehirdir de ayni zamanda. surekli isim degistiren binbir surat basketbol takimlariyla unlu basketbol sehri(ben oyle duydum tabi). milano ile beraber cok guzel makarna restoranlari olan yer.
YTÜ Bologna ne demek?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform sürecidir.
Bologna yiyecek ne demek?
İtalya'nın gastronomik başkenti olarak anılan Bologna, adını verdiği bolonez sosla tüm dünyaya nam salmış durumda. Öyle ki, Bologna denince pek çok kişinin aklına gelen ilk şey bolonez sos oluyor.
Bologna yemek nedir?
Bologna yemek nedir?
İtalya'nın gastronomik başkenti olarak anılan Bologna, adını verdiği bolonez sosla tüm dünyaya nam salmış durumda. Öyle ki, Bologna denince pek çok kişinin aklına gelen ilk şey bolonez sos oluyor. Düşünsenize, aslında şehrin adı bu sayede dünyanın her yerinde, her gün anılıyor.
Mavi diploma nerelerde geçerli?
2021 Yılında Mavi Diploma'nın geçerli olduğu Avrupa Birliği Üyesi olan ülkeleri şöyle sıralanmaktadır:
- Almanya.
- Avusturya.
- Bulgaristan.
- Belçika.
- Malta.
- Polonya.
- Portekiz.
- Hollanda.