haberci
Meraklı Üye
Börek pişirmenin püf noktaları
fırında börek pişirme
börek pişirme derecesi
börek pişirme süresi
Börek pişirmenin ideal bir fırın ısısı ve pişme süresi olmadığı için her hamur çeşidi (yaprak hamuru, mayalı hamur, yağlı hamur vb) için farklı bir pişirme süresi ve ısısı uygulanır bununla beraber böreğin kalınlık derecesi de böreğin pişmesinde fazla etkilidir Yufka böreği yaparken, yufkalar, tatmin edici derecede sütle ıslatılmalıdır Börek iç malzemesi, tepsiye, minimum iki yufka döşendikten sonra konulmalıdır Çünkü iç araç gereç tepsinin dibine yakın olursa böreğin altını nemlendirerek iyi kızarmasını önler ve görünümünü bozar bununla birlikte, böreğin altına, yağ hariç, istikrarsız (su, süt, çırpılmış yumurta, sos vb) kaçırılmamasına özen gösterilmelidir Aksi halde börek tepsiye yapışır, iyi kızarmaz ve netice fena olur Pişirme esnasında böreğin kabarması Turbo fırınlarda sıcak havanın dolaşımını engeller, ufak hacimli durağan fırınlarda kabaran yufkanın üst kısımdaki ısıtıcıya yapışmasına niçin olabilir böylece kabarmayı durdurmak için börek, hazırlandıktan sonradan bir bıçak yardımıyla birkaç yerden delinmelidir *
fırında börek pişirme
börek pişirme derecesi
börek pişirme süresi
Börek pişirmenin ideal bir fırın ısısı ve pişme süresi olmadığı için her hamur çeşidi (yaprak hamuru, mayalı hamur, yağlı hamur vb) için farklı bir pişirme süresi ve ısısı uygulanır bununla beraber böreğin kalınlık derecesi de böreğin pişmesinde fazla etkilidir Yufka böreği yaparken, yufkalar, tatmin edici derecede sütle ıslatılmalıdır Börek iç malzemesi, tepsiye, minimum iki yufka döşendikten sonra konulmalıdır Çünkü iç araç gereç tepsinin dibine yakın olursa böreğin altını nemlendirerek iyi kızarmasını önler ve görünümünü bozar bununla birlikte, böreğin altına, yağ hariç, istikrarsız (su, süt, çırpılmış yumurta, sos vb) kaçırılmamasına özen gösterilmelidir Aksi halde börek tepsiye yapışır, iyi kızarmaz ve netice fena olur Pişirme esnasında böreğin kabarması Turbo fırınlarda sıcak havanın dolaşımını engeller, ufak hacimli durağan fırınlarda kabaran yufkanın üst kısımdaki ısıtıcıya yapışmasına niçin olabilir böylece kabarmayı durdurmak için börek, hazırlandıktan sonradan bir bıçak yardımıyla birkaç yerden delinmelidir *