Son Konular

Boşaltım Sistemi - Boşaltım Sistemi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Boşaltım Sistemi - Boşaltım Sistemi Nedir?

Boşaltım sisteminin vücut dengesinin (homeostaz) sağlanmasında çok önemli bir yeri vardır.

Böbrekler, üreterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapım-yıkım sırasında ortaya çıkan atık maddelerin atılımından sorumludur. Vücut işlevlerinin sürekliliği için hücrelerden atık maddelerin atılması gerekir. Katı ve sıvı atıklar, kan içinde erimiş olarak taşınırlar ve böbreğe ulaştırılarak süzülürler. Bu atıklar üreterler yoluyla idrar kesesine geçerek, belli aralıklarla sidik olarak depolanıp, değişik aralıklarla vücuttan atılırlar.

S

Aç kemik sendromu nedir?

S

Reflex Nedir - Reflex Çeşitleri Nelerdir?

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Boşaltım Sistemi Organları ve Görevleri : İnsanlarda boşaltım sistemi; böbrekler, idrar (sidik) borusu (kanalı) (üreter) ve idrar (sidik) torbası (kesesi) ve üretradan oluşur. a) Böbrekler : Böbrekler, vücutta yaşamsal faaliyetler sonucu oluşan su, üre, ürik asit ve madensel tuzlardan oluşan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Boşaltım Sistemi - Boşaltım Sistemi Nedir? Boşaltım sisteminin vücut dengesinin (homeostaz) sağlanmasında çok önemli bir yeri vardır. Böbrekler, üreterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapım-yıkım sırasında ortaya çıkan atık maddelerin atılımından sorumludur. Vücut işlevlerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
SoruCevap
S
  • Öneri Öneri
İnsan Vücudunda Boşaltım Sistemi Nedir? Zararlı ve işe yaramayan maddelerin vücuttan atılmasına boşaltım denir Organizmada boşaltımla görevli tüm organların ya da yapıların meydana getirdiği sisteme boşaltım sistemi denmektedir Keza Boşaltım sistemi edilgin değildir; aksine inceden inceye...
Cevaplar
1
Görüntüleme
7
Insan metabolizmasında homeostasis nedir? Homeostaz (homeostasis) veya dengeleşim, çevresinde gerçekleşen olumsuzluklar karşısında hücrenin kendi dengelerini koruma çabası, değişen koşullarda iç dengenin aktif düzenlemesidir. Organizma fizyolojik dengesini nasıl korur? Homeostaz (Homeostasi), *...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Vücutta oluşan atık maddelerin boşaltım organlarını taşınmasını sağlayan sistem nedir? Böbrekler, üreterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapım-yıkım sırasında ortaya çıkan atık maddelerin atılımından sorumludur. Vücut işlevlerinin sürekliliği için hücrelerden atık maddelerin...
Cevaplar
1
Görüntüleme
10
  1. Konular

1. 1.281.668
  2. Mesajlar

1. 1.679.880
  3. Kullanıcılar

1. 31.869
  4. Son üye

Geri