Modoratör
Efsanevi Üye
Botaşın sahibi kim?
Şu an THY, Türk Telekom ve VakıfBank'ın da içinde yer aldığı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. çatısı altında faaliyet yürütüyor. 1974 yılında TPAO'ya bağlı iştirak olarak kurulan BOTAŞ 1995 yılında İktisadi Devlet Teşekkülü statüsü kazanmıştır.
Botaşın görevi nedir?
BOTAŞ petrol ve doğalgaz olmak üzere iki ana başlık altındadır. BOTAŞ günümüzde doğalgaz piyasasında tanımlanmış olan gaz ithalatı, ihracatı, depolanması, iletimi, toptan satışı ve ayrıca LNG ticareti, petrol iletim faaliyetleri gibi işler ile ilgilenmektedir.
BOTAŞ boru hattı nereden nereye gidiyor?
BOTAŞ boru hattı nereden nereye gidiyor?
Mavi Akım Projesi olarak da bilinen boru hattı, Türkiye topraklarında, Samsun'dan başlayarak Amasya, Çorum, Kırıkkale üzerinden Ankara'ya ulaşmaktadır. Hattın yapım çalışmaları tamamlanarak 2003 yılı itibarıyla sistem devreye alınmış ve Rusya'dan gaz sevkiyatı başlamıştır.
BOTAŞ'ın irtifak hakkı nedir?
Botaş'a ait irtifak hakkı zemine ilişkin bir haktır. Zemine bağlı hakların yerlerinin değiştirilmesi mümkün değildir. Toplulaştırma uygulamasında Botaş'a ait haklar olduğu yerde bırakılacaktır. Çünkü bu haklar belli güzergaha tabi haklardır.
Botaş Genel Müdürü kim 2020?
BOTAŞ Genel Müdürlüğüne üçlü kararname ile yapılan atama Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açık bulunan Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Burhan Özcan'ın ataması gerçekleştirildi.
Botaş Genel Müdürü Kimdir?
Botaş Genel Müdürü Kimdir?
Celal Sami Tüfekci, BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burhan ÖZCAN ve HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif NACAR katıldı. Ülkemizin enerji alanında stratejik Kuruluşu olan BOTAŞ, kurumsal kaynak yönetim sisteminde de yerlileşme yolunda büyük bir adım atıyor.
Botaş'ın Genel Müdürü Kimdir?
BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.