Branş denemeleri nasıl olur?
Branş denemesi; YKS’ deki testlere paralel olarak Türkçe, Sosyal, Matematik ve Fen alanlarında her biri sınav formatında hazırlanmış 40’ar sorudan oluşan denemelerdir. Piyasadaki kitaplara baktığımızda genelde 20-25-30 denemeden oluşan, her alan için ayrı hazırlanmış branş denemeleri bulabilirsiniz.TYT matematik ne kadar sürede çözülmeli?
Matematik: Türkçe ve Fen-Sosyal ideal sürede çözülürse 65 dk. kalıyor ama diğerlerinin ideal sürede çözülmesi zor bir şey. En fazla 60 dk. da çözülmeye çalışılmalıdır. TYT’yi yetiştirmek nadirdir, zordur. Yetişmeyecek, zaman kalmadı diye düşünmek yerine çözebildiğinizi çözmeniz gerekiyor.Deneme analizi nasıl yapılır?
- 1. Sınavdan Çıkar Çıkmaz ya da Cevap Anahtarı Açıklanır Açıklanmaz Yapılır.
- İyi Sorular İşaretlenir/Kesilir, Dikkat Hataları Tekrarlanıyor mu Bakılır.
- 3. Hangi Konularda Eksik Olduğunuz Tespit Edilir.
- Bu Eksikleri Gidermeye Yönelik Bir Planla Çalışmaya Devam Edilir.
Soru bankası mı branş denemesi mi?
Soru Bankası Çözmeden Deneme Çözmek Doğru Mu? Eğer bir sınava hazırlanıyorsanız mutlaka deneme çözmelisiniz. Deneme, tam bir sınav provasıdır. Sizi tam olarak sınav atmosferine sokacak, sınav stratejinizi belirlemenizi sağlayacak ve zaman yönetimi konusunda sizi yönlendirecektir.
TYT fen denemesi kaç dakikada çözülmeli?
Türkçe: 40 dk. idealdir. Sınav zorsa 50’ye ulaşabiliyor ama 40’ı geçmemesi lazım. Fen-Sosyal: 30 dk. ideal, 30 dk.dan az olması çok iyi olur. Matematik: Türkçe ve Fen-Sosyal ideal sürede çözülürse 65 dk. kalıyor ama diğerlerinin ideal sürede çözülmesi zor bir şey.
Deneme yazıları nasıl olur?
Deneme, yazarın herhangi bir konu üzerinde kesin hükümlere varmadan, kendi kişisel görüş ve düşüncelerini anlattığı yazı türüdür. Eskiden bu tür yazılara “kalem tecrübesi” denirdi. Hayat, ölüm, aşk, gurbet, sanat, felsefe, din ahlak, gelenek, siyaset gibi kişiyi veya toplumu ilgilendiren her şey denemeye konu olabilir.TYT mat kaç dakika sürüyor?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre göre TYT 135 dakika yerine 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak.Örneğin: 40 soruluk bir matematik testini süre tutarak çözmelisiniz. Çözerken yapamadığınız soruya takılmadan diğer soruya geçmelisiniz. Test bitimi süreyi kontrol ettiğinizde ne kadar yavaş ya da yeterli bir hıza sahip olduğunuzu bilmelisiniz. 40 soruluk bir testi ortalama 45-55dk. da çözüyorsanız hızınız yeterlidir.