<
Modoratör
Yeni Üye
Bronkokonstriksiyon ne sebep olur?
Akciğerlerinizdeki hava yollarının etrafındaki kaslar beraberce kasılır veya daralır. Bu daralmaya genel olarak "bronkokonstriksiyon" denir, ve akciğerlerinizin nefes alıp vermesini zorlaştırabilir. Astım hastasıysanız, akciğerlerinizde bulunan hava yollarınız genelde şişik ve rahatsızdır.
Bronkospazm neden olur?
Bronkospazmın yaygın nedenleri olarak; astım, kronik akciğer hastalığı, anfizem, kronik bronşit, sigara içmek ve hava kirliliği gibi etmenler sayılabilir. Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar sonucunda bazı kişilerde egzersiz yapmanın bronkospazma neden olduğu belirtilmektedir.
Bronkospazm nasıl tedavi edilir?
Bronkospazmları tedavi etmek amacıyla kullanılan ilaçlar tablet, enjekte edilebilir ve sıvı formlarda olsa da çoğu solunduğunda en etkili ilaç olarak değerlendirilir. En iyi tedavi yöntemi, spazmların şiddeti, ne sıklıkta ortaya çıktıkları ve sebepleri gibi bireysel faktörlere bağlı olmaktadır.
Bronkospazm ve Bronkokonstriksiyon nedir?
Bronkospazm ve Bronkokonstriksiyon nedir?
Egzersizle bağlı bronkokonstriksiyon (EBB) yoğun bir fiziksel aktivitenin akut olarak hava yolu daralmasını te- tiklediği bir durumdur. Egzersiz astıma değil bronkospazma yol açtığı için artık egzersize bağlı astım terimi artık kullanımamaktadır.
Astma ne demek?
Astma ne demek?
Astım hava yollarının duyarlılığının artmasına bağlı olarak gelişen kronik bir hastalıktır. Tekrarlayan öksürük ve hışıltı ile karakterizedir. Astımda hem büyük hem küçük hava yolları etkilenebilir. Astım her yaşta görülebilirse de vakaların %30'u yaşamın ilk yılında ortaya çıkar.
Paradoksal bronkospazm nedir?
Paradoksal bronkospazm, bronkodilatör ilaç kullanımı sonrası solunum yakınmalarında kötüleşme olarak kabul edilen istenmeyen bir durumdur. Salbutamol, İpratropium bromide ve İnhale steroidlere bağlı bronkospazm artık gözlenen bir durum haline gelmiştir.
Bronkokonstriksiyon ne demek?
Bronş ve bronşiol lümeninde daralma olması. Astım ve allerji ve bazı ilaçlar bu duruma yol açabilir. Nefes alıp vermek zorlaşır, hırıltılı solunum olur.
Astım hastalığı nasıl geçer?
Astım hastalığının kesin bir tedavisi yoktur, fakat hekiminiz tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullanarak astım kontrol altında tutulabilir. Astım tedavisinin temelinde semptomlar ile tetkiklere dayalı olarak, periyodik kontrollerle uygulanan basamak tedavisi uygulanır.