- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Bronşektazi hastaları oruç tutabilir mi?
KOAH hastalarında Kovid-19 ağır seyretmektedir. Bu nedenle, hastalığa yakalanmamak için uygulanan toplumsal izolasyon önerilerine KOAH, astım ve bronşektazi hastalarımız özellikle dikkat etmelidir. Kalabalık iftar sofraları bu süreçte tehlikelidir.Yama testi orucu bozar mı?
Alerji testleri orucu bozar mı? Alerji testleri orucu bozmaz.Alerji iken oruç tutulur mu?
Alerji iken oruç tutulur mu?Sonuç olarak: Alerji iğneleri, sprey ve buhar şeklinde olan astım ilaçları, alerji testleri ve solunum testleri orucu bozmaz. Astım hastalarının astım alevlenmelerinin olduğu zamanlarda oruç tutmaması gerekir.
Romatoid artrit hastaları oruç tutabilir mi?
Sonuç: Oruç, RA hastalarında ortalama DAS 28 skorunu düşürür. Ayrıca, beslenme değişiklikleri, oruç tutan hastalarda RA hastalık aktivitesini anlamlı düzeyde etkilemez.Hangi hastalığı olanlar oruç tutamaz?
Kronik hastalıkları olanlar, hamileler, bebeğine süt veren kadınlar, yaşlılar, ağır iş altında çalışmak zorunda olan kişilerin oruç tutmaması gerekmektedir. Ramazan orucundan muaf olmanın temelinde insan sağlığı ve yaşamı devam ettirme halleri bulunmaktadır. Ramazan ayında oruç tutmak için sağlıklı olmak gerekmektedir.Cilt alerji testi orucu bozar mı?
Cilt alerji testi orucu bozar mı?Alerji testleri orucu bozmaz. Alerji testi oruç tutarken de yapılabilir. Alerji testinin sabah saatlerinde yapılması daha uygun olacaktır.
Alerji deri testi orucu bozar mı?
ALERJİ TESTİ ORUÇ BOZAR MI? Alerjik hastaların tanısında en önemli unsurlardan biri deri testidir. Deriye alerjik ilaç verilir ancak bu orucu bozmaz.Alerji testinde oruç bozulur mu?
Iltihaplı romatizma olan oruç tutabilir mi?
Iltihaplı romatizma olan oruç tutabilir mi?Özellikle romatizmal hastalarda ağrıların arttığı ve yangınların şiddetlendiği dönemlerde romatizma orucunun yapılmasının tedaviye katkı sağlayacağını ifade eden Dr. Ümit Aktaş, "Oruç boyunca patlıcan, domates, biber ve patates gibi sebzelerin tüketilmemesi tedavi sürecinin devamlılığı için önem taşıyor.