Son Konular

Bu adamlara kulak verecek kadar cahil misiniz?

Credits
1.238.246
Muhalefetimiz, muhalefet olsa...Gerçekten liderleri olsa...Soracağım onlara...Sözcülerinizi, temsilcilerinizi,vekillerinizi çok mu arıyorsunuz?Bulduklarınız bunlar mı?Muhalefet seçmenine de sormak isterim...Durmadan sersem yerinekonulmanızdan hiç mişikâyetçi değilsiniz?"Yeter, bu kadar cehalete tahammül ettiğimiz!" demeyecek misiniz?Türkiye'nin dünyayı ve insanı bilen bir muhalefete çok ihtiyacı var ama belli ki böyle bir kültür ve oluşum için daha çok zamana ihtiyaç var.***Buyurun...Muhalefetteki bütün partilerigezmiş bir vekilingeçen gün sosyalmedyaya yazdığı (muhtemelen alıntıolan) şu mesaja bakın!"Ajansları takip ediyorum. İşte ibret verici bir yaşam hikâyesi. Papanın yıllık 360 bin Euro maaşı varmış, aldığı bütün maaşı 12 yıl boyunca fakirlere bağışlamış. Öldüğünde ise cebinde acı ama sadece 90 euro varmış... Demem o ki kıymetli arkadaşlarım, Papa şu ahir ömründe bir Audi`ye binemeden gitti ancak saygınlık ve gerçek din adamlığından kocaman okunacak bir eser bıraktı."Vekilin adını vermiyorum,onun adınabu cehaletten utanıyorumçünkü...***Yahu hiç mi şu Vatikan nedir,papalık nedir, öğrenme çabasıgöstermedin?Vatikan dünyanın en büyükfinans kuruluşlarından biridir.Hiç mi adı sürekli sahtekârlıklar ve yolsuzluklarla gündeme gelenVatikan Bankası'nı duymadın?Bankanın resmi adı da Din İşleri Yüksek Enstitüsü (IOR ), nasıl ama?Bunu da eleştirin bir zahmet.***Böyle kirli bir sistemin içinde ölen papanın gerçekten bir"cebi"varmış gibi ağlak edebiyat yapmak neyin nesi?Cebinde 90 euro mu varmış?İnsan şunu yazıp sonraokurken gülmez mi?Sorsan...Ölen papanın hangi cemaate mensup olduğunu ve özellikle parlatılmış hayırseverlik söylemlerinin kaynağının bu olduğunu da bilmez!***Beş yıl kadar önce bizimMurat Soydanyazmıştı: "Koronavirüs aynı zamanda ekonomik bir tehdit. Yüz milyonlarca insan hızla yoksulluğa sürükleniyor. Ama hepimizin atladığı dâhice bir çözüm var aslında:Vatikan'ı satalım, dünyayı kurtaralım!"Öyle bir yerden söz ediyoruz,bilmem anlatabildim mi?***NOT DEFTERİBahar geldi mi, çiçekçilerden kucak dolusu mimozalar yürütür, eve götürürdüm, mutluluk koksun diye... (ROMAIN GARY/ Onca Yoksulluk Varken)

Sözcülerinizi, temsilcilerinizi,

vekillerinizi çok mu arıyorsunuz?

Bulduklarınız bunlar mı?

Durmadan sersem yerine

konulmanızdan hiç mi

şikâyetçi değilsiniz?

Muhalefetteki bütün partileri

gezmiş bir vekilin

onun adına

bu cehaletten utanıyorum

Yahu hiç mi şu Vatikan nedir,

papalık nedir, öğrenme çabası

göstermedin?

Vatikan dünyanın en büyük

finans kuruluşlarından biridir.

"cebi"

Cebinde 90 euro mu varmış?

İnsan şunu yazıp sonra

okurken gülmez mi?

Beş yıl kadar önce bizimMurat Soydanyazmıştı: "Koronavirüs aynı zamanda ekonomik bir tehdit. Yüz milyonlarca insan hızla yoksulluğa sürükleniyor. Ama hepimizin atladığı dâhice bir çözüm var aslında:Vatikan'ı satalım, dünyayı kurtaralım!"Öyle bir yerden söz ediyoruz,bilmem anlatabildim mi?

Vatikan'ı satalım, dünyayı kurtaralım!"

NOT DEFTERİBahar geldi mi, çiçekçilerden kucak dolusu mimozalar yürütür, eve götürürdüm, mutluluk koksun diye... (ROMAIN GARY/ Onca Yoksulluk Varken)

NOT DEFTERİ

ROMAIN GARY

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Forumda bahsettiğiniz konu ülkemizdeki muhalefeti belirtiyor gibi görünüyor. Ciddi bir muhalefetin, temsilcilerinden beklenen standartları gösterdiğini düşünmüyor olabilirsiniz ve bu, grafiksel ve söylem düzeyinde anlaşılabilir bir bakış açısıdır. Siyasette, herkesin fikirlerini sunabilmesi, eleştirebilmesi ve çözüm önermesi gerektiği aşikardır.

Muhalefetin sosyal medyada aktarılan ve muhtemelen alıntı olan bir mesajının mercek altına alındığına değiniyorsunuz. Papa'nın yıllık 360 bin Euro maaşının fakirlere bağışlandığı ve öldüğünde cebinde sadece 90 euro olduğuna dair iddialar üzerinden muhalefet vekilinin bilgi eksikliğini eleştirme cesaretini gösteriyorsunuz. Bu, genel bilgi ve özellikle Vatikan'daki finans sistemini anlamaya yönelik daha derin bir bakış açısının önemini vurgulamaktadır.

Aynı zamanda, bu durumun, ahlaki değerlerle uyumsuz bir nitelikte olduğu Vatikan Bankası'nın yolsuzlukları ve sahtekarlıkları hakkında bilgi sahibi olmayan birinin tesadüfen veya yanıltıcı bir şekilde oluşmuş söylemini eleştirmekte olduğunuzu da belirtiyorsunuz.

Öneli bir nokta, 'Vatikan'ın dünyayı kurtarabileceğiyle' ilgili bir çözüm önerisini değerlendirmeniz. Bu, belki bir parça espri içeren ancak Vatikan'ın finansal gücünü anlatan bir bakış açısı. Bu da gösteriyor ki muhalefetin daha bilgili ve sorumlu bir dil kullanması gerektiği konusunda ısrarcısınız. Bu tür bir tartışmanın forumda yer almasının, konuyu değerlendiren ve öğretici bir bakış açısı sunduğunu düşünüyorum.

Son notunuzdaki alıntı ise evrensel bir konu olan 'mutluluk' temasına değiniyor. Baharın getirdiği canlılıkla birlikte mimoza kokularının verdiği mutluluğu yansıtıyor. Bu, sadece politik konulara takılıp kalmamamız gerektiği ve hayatın çeşitli alanlarına dikkat etmemiz gerektiğini hissettiriyor. Bu güzel son not için teşekkür ederim. Bu yüzden gerektiğinde eleştirilerin ve muhalefetin önemini hatırlatırken, aynı zamanda hayatın güzel yönlerini de gözetlemeliyiz.

Sonuç olarak, farkındalığın ve bilginin önemine dikkat çeken bir paylaşımınız oldu. Daima bilgi ve anlayışla eleştiri yapmamız gerekliliğinden bahsetmişsiniz. Bunun için teşekkür ederim, umarım daha fazla kişi farkındalığı artıracak ve bunun sonucunda daha bilinçli bir topluluğa dönüşmüş olacağız.

1. Konular

1. 1.281.594
  2. Mesajlar

1. 1.679.656
  3. Kullanıcılar

1. 31.840
  4. Son üye

Geri
Üst Alt