- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.352
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.346
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.255
- Meslek
- Webmaster
Buğulama tarifi nasıl yapılır?
Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?
- Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın.
- Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin.
- Hamsileri derin bir kaba alın.
- Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.
Tencerede balık buğulama nasıl yapılır?
Haydi tarif;
- Patates ve soğanları halka halka doğrayın.
- Teflon tencerenin tabanına soğanları dizin.
- Üzerine patatesleri sıralayın.
- Biberi, domatesleri ve sarımsağı doğrayın.
- Tenceredeki patateslerin üzerine ekleyin.
- Balıkları tuzlayın.
- Tencereye sıralayın.
- Balıkların üzerine limon dilimlerini koyun.
Karadeniz hamsi buğulama nasıl yapılır?
Karadeniz hamsi buğulama nasıl yapılır?
Karadeniz Usulü Nefis Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamsilerin kafalarını koparıp ayıklıyoruz ve bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
- Temizlenen hamsileri süzüp ayrı bir kaba alıp yaklaşık 1 çay kaşığı tuz ile karıştırıp beklemeye alıyoruz.
- Soğanımızı ay şeklinde doğrayıp balıkları pişireceğimiz tencereye koyuyoruz. (
Fırında Palamut buğulama nasıl yapılır?
İki eşit parçaya bölüp tuzladığınız palamutları domateslerin üzerine dizin. Limon dilimleriyle süsleyin. Defne yaprağı ve tane karabiberleri fırın tepsisine alın. Zeytinyağını balıkların üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Tereyağlı hamsi buğulama nasıl yapılır?
Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra tuzluyoruz, iki hamsiyi birbirinin üzerine kapayarak yağlanmış bir tepsiye ya da güvece fotoğraftaki gibi sıralayarak diziyoruz. Üzerine tereyağını küp küp doğrayarak ara ara serpiştiriyoruz. Yarım ya da bir limonun suyunu (damak zevkinize göre) sıkarak üzerine gezdiriyoruz.
Mısır unlu hamsi tava nasıl yapılır?
Mısır unlu hamsi tava nasıl yapılır?
Hamsi Tava (Mısır Unlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamsilerimizi güzelce temizledikten sonra, bol su ile yıkayın.
- Yıkadıktan sonra, suyunun süzülmesini bekleyin.
- O arada tuzumuzu ekleyip, karıştırın.
- Suyu süzüldükten sonra geniş bir tabağa mısır ununu serpip, hamsileri azar azar una bulayıp tavaya dizin.
Dana buğulama nasıl yapılır?
Dana Eti Buğulama Nasıl Yapılır? Tereyağını tencereye alıp eritin ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. İri parçalar şeklinde kesilmiş etleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Patates buğulama nasıl yapılır?
Patates Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, yarım elma şeklinde kesiyoruz.
- Tencereye alıp, yağ ekliyoruz ve 5 dk pişiriyoruz.
- Tuz ve pulbiberini ekliyoruz.
- Suyu da ekleyip 10 dk pişiriyoruz.
- Patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyor. .
Tencerede patatesli hamsi buğulama nasıl yapılır?
Tencerede patatesli hamsi buğulama nasıl yapılır?
Tencerede Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?
- Hamsiyi kılçıkları da dahil temizleyip siyah suyu çıkana kadar yıkayalım , süzgece koyup suyunu süzelim.
- Soğan ve patatesin kabuklarını soyup yuvarlak olarak keselim kalınlığı çok ince olması çokta kalın olmasın ki pişmesinde sorun yaşamayalım.
Tencerede balık buğulama kaç dakikada pişer?
Yuvarlak kestiğimiz domates ve limonu da ekliyoruz iki çorba kaşığı kadar zeytinyağı koyuyoruz ve tencerenin kapağını kapatarak ocağın en küçük gözünde kısık ateşte 30 dk kadar pişiriyoruz.
Karadeniz buğulama nasıl yapılır?
Buğulama balık nedir?
Buğulama balık nedir?
İlk bakışta buharda pişirme gibi anlaşılan buğulama, bir tür 'breze' (Fransızca 'braiser' fiilinden, az yağda, tencerenin kapağı kapalı, hafif ateşte pişirme) yöntemidir. Biz buna kısaca yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilme yöntemi de diyebiliriz.
Palamut balığı buğulama nasıl yapılır?
Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?
- Palamutu balıkçıya dilim dilim doğratın.
- Balıkları sudan çıkarın tekrar yıkayın, tuzlayın, biberleyin.
- Tavayı alın.
- Soğanınızı yarım ay şeklinde doğrayın ovun ve süzgece koyup yıkayın suyunu sıkın.
- Sarımsakları da doğrayarak soğanların üstüne dizin.