Son Konular

Bulimia hastaligi icin hangi doktora gidilir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Bulimia hastalığı için hangi doktora gidilir?

Bulimia Nervoza İçin Hangi Doktora Gidilir? Bulimia nervoza tedavisini asıl olarak yürüten bölüm, Psikiyatri (Ruh Sağlığı ve Hastalıkları) bölümüdür. Bu hastalıkla ilgilenenler ise psikiyatristlerdir.

Bulimia nasıl yendim?

Bulimia nasıl yendim?
Bulimia nervozanın tedavisi Ancak tedavide öncelikli olan hastayı ideal kiloya getirmek değil, bünyeyi yeterince sağlıklı hale döndürüp, yeni ve uygun bir yeme alışkanlığı kazandırmaktır. Son 20 yıldır ilaç tedavisinin yanında bilişsel davranışçı psikoterapi ile etkili bir tedavi uygulanmaktadır.

Bulimia teşhisi nasıl konur?

Bulimia teşhisi nasıl konur?
Bulimia Nervoza hastalığının teşhisi kolay değildir….Bulimia Nervoza Sonuçları
- Kadınlarda adet düzensizlikleri ya da adet yokluğu (amenore),
- Kusma eylemleri nedeniyle oluşan su-tuz-mineral düzensizlikleri,
- Kalp tirim bozuklukları,
- Mide delinmeleri,
- Sürekli kusma nedeniyle oluşan yemek borusu yırtılması,

Bulimia psikolojik midir?

Bulimia yeme bozukluğu gelişmesi durumunda vücut üzerinde fiziksel etkilere ek olarak bir takım psikolojik sorunlar da meydana gelebilir. Depresyon ve anksiyete ek olarak obsesif kompulsif (takıntılı) davranışlar hastalığın seyri esnasında ortaya çıkabileceği için dikkatli olunması gerekir.

Bulimia Nervoza öldürür mü?

Bulimia Nervoza öldürür mü?
Anoreksiya Nervoza ve Bulimia Nervoza denilen 'Eating disorders' yani yemek bozukluklarının sonu ölüme kadar gidebiliyor. Üstelik bu hastalıklara yakalanma yaşı 11'e kadar indi.

Kendini kusturmak zararlı mı?

Kendini kusturmak zararlı mı?
Parmağını boğazına götürerek yaptığı bu faaliyet bir süre sonra gerçekliğine dönüşür. Her yemek yemesinden sonra hızla tuvalete giderek kendini kusturur ve kalori alımını keser. Bu çok tehlikeli bir süreçtir. Kontrol altına alınıp ortadan kaldırılmazsa kişinin hayatına dahi mâl olabilir.

Blumia nelere yol açar?

Bulimia hastalığı; mide rahatsızlıkları, cinsel isteksizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, depresyon, bağırsak problemleri, düzensiz adet görme, kalp atışlarında düzensizlik, kulak altı tükürük bezlerinin büyümesi, boğazda tahriş, el ve ayaklarda ödem, tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi, kansızlık, kalp krizi ve ölüm riski.

Bulimia ilerlerse ne olur?

Bulimia ilerlerse ne olur?
Bulimia tedavi edilmezse ciddi sorunlara da yol açabilmektedir. Örneğin; belli bir süre sonrasında birey yemek yemek ve beslenmekten tümüyle uzaklaşabilmekte, aşırı derecede kilo kayıpları ortaya çıkabilmekte ve bununla beraber pek çok sağlık sorunu da ortaya çıkabilmektedir.

Bulimia nervoza gibi ciddi bir yeme bozukluğuyla karşı karşıya kaldığınız için endişelerinizi anlıyorum. Bulimia hastalığıyla başa çıkmak için doğru adımları atmak çok önemlidir.

Bulimia nervoza tedavisi genellikle psikiyatristler tarafından yönetilir. Psikiyatristler, bu tür yeme bozukluklarının teşhisini koymak ve uygun tedavi planlarını belirlemek konusunda uzmanlaşmıştır. Tedavide, ilaç tedavisi yanı sıra bilişsel davranışçı terapi gibi terapi yöntemleri de etkili olabilmektedir.

Bulimia nervoza teşhisi koymak zor olabilir çünkü semptomlar genellikle fiziksel bozukluklarla ilişkilidir. Kadınlarda adet düzensizlikleri, kusma nedeniyle oluşan sıvı-elektrolit dengesizlikleri, kalp ritim bozuklukları gibi belirtiler teşhise yardımcı olabilir. Bu nedenle doğru teşhisi koymak ve uygun tedaviyi başlatmak için bir uzmana başvurmanız önemlidir.

Bulimia nervoza ilerlediğinde ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu sorunlar arasında mide rahatsızlıkları, cinsel isteksizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, depresyon, bağırsak problemleri, düzensiz adet görme, kalp sorunları, el ve ayaklarda ödem gibi birçok fiziksel ve psikolojik sorun yer alabilir. Bu nedenle tedavi sürecine erken müdahale etmek önemlidir.

Eğer kendinizi bu hastalıkla mücadele ederken yalnız hissediyorsanız veya destek arıyorsanız, bir psikiyatriste veya psikologa başvurarak profesyonel yardım almanız önemlidir. Unutmayın ki bu tür sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için profesyonel yardım almak son derece önemlidir ve tedavi sürecinde destek almak size yardımcı olabilir.

Que deporte es el mas importante en los Juegos Olimpicos?

En iyi smoothie blender hangi marka?

1. Konular

1. 1.282.401
  2. Mesajlar

1. 1.682.559
  3. Kullanıcılar

1. 32.060
  4. Son üye

Geri
Üst Alt