- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -185
Burnuna fiske vurmak ne demek?
Bir kimsenin ilişiğini kesmek.Bir fiske tuz ne demek?
Az biraz: Bir fiske Baş parmak ve işaret parmağı ile tutulabilen miktar. Genellikle baharatların miktarını belirtmek için kullanılan ölçü birimi.
Bir fiske Rüzgar ne demek?
İki parmak ucuyla tutulabilen miktar.Bir fiske vurmadım ne demek?
Fiske başparmaklar ile diğer parmakların ucu birleştirilerek yapılan vuruş olduğu için fiske vurmak da bu hafiflikte bir vuruş anlamına gelmektedir. Fiske vurmak kelimede olumsuz anlam vererek fiske vurmadım şeklinde kullanılmaktadır. Bu da dokunmadım olarak anlaşılmaktadır.
Ufak bir para veya iyilik insana güç işler yaptırır.
Nifak ne demek ne demek?
Nifak, bir İslam dini terimi. İslam dinine göre bir küfür çeşidi olan nifak, dışarıdan mümin ve Müslüman görünmekle beraber kalben Allah'ı, İslam peygamberlerini ve imanın diğer esaslarını kabullenmemek, inanmamak mânâsına gelir.
Bir Tutam ne kadar oluyor?
Yemek tariflerinde karşınıza çıkan "bir tutam", ölçüsü "baş parmağınız ve işaret parmağınızı kullanarak tek daldırışta ne kadar yakalayabilirseniz o kadar" demektir.Küfrü nifak ne demek?
İslam dinine göre bir küfür çeşidi olan nifak, dışarıdan mümin ve Müslüman görünmekle beraber kalben Allah'ı, İslam peygamberlerini ve imanın diğer esaslarını kabullenmemek, inanmamak mânâsına gelir.
Nifak tohumları ne anlama gelir?
Nifak kelimesinden türemiş olan nifak tohumu ekmek aynı zamanda nifak tohumu saçmak olarak da kullanılmaktadır. Bunun anlamı ise huzursuzluk çıkararak ara bozacak şeyleri yaparak buna sebep olmak manasına gelmektedir.Bir tutam ne demek?
Tutam kelimesi; avuç içi veya parmak uçlarıyla tutulabilen miktarda olan anlamında ama net bir ölçü değil. Bu miktar, kişinin elinin ölçüsüne göre değişiyor.
Küfr-i inkârî, kişinin Allah'ı, onun peygamberlerini ve peygamberlerinin getirdiği esasları kalben ve dili ile kabul etmemesi, inkâr etmesi durumuna verilen isimdir.