haberci
Efsanevi Üye

Büyükçekmece'de yaşanan trajik olayın ardından Adalet Bike ve Gökhan Denli'nin öldürülmesiyle ilgili 5 sanığın yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşandı. Mahkeme, tutuksuz sanık Öznur Erbek'in tutuklanmasına karar verdi.
Olay, cezaevinden yeni çıkan Mahmut Bike'ın eşi Adalet Bike'nin başka biriyle ilişkisi olduğunu öğrenmesiyle başladı. Adalet Bike, bir gün akıllı saati sayesinde eşinin konumunu tespit eden Mahmut Bike'ın karşısına çıkınca, işler kontrolden çıktı. Mahmut Bike, yanında ağabeyi Selahattin Erbek, kardeşi Fırat Bike ve arkadaşı Furkan Özcan ile birlikte Büyükçekmece'ye gitti. Mahmut Bike, önce Gökhan Denli'yi bıçakladı, ardından ateş ederek öldürdü. Selahattin Erbek ise Adalet Bike'ı zorla araca bindirdi. Adalet Bike, araç içindeyken yola düştü ve Fırat Bike'ın kullandığı Jaguar aracı tarafından ezilerek hayatını kaybetti.
Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mahmut Bike ile tutuksuz sanıklar Fırat Bike ve Furkan Özcan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Mahkeme, tutuklu sanık Mahmut Bike'ın ifadelerini dinledi. Mahmut Bike, "Bana bıçakla saldırdılar, olayı gören küçük kızımın psikolojisini düşünüyorum" dedi. Diğer yandan tutuksuz sanık Öznur Erbek ise, "Olayın etkisinden hala kurtulamadım, psikolojik destek almam gerekiyor" şeklinde savunma yaptı.
Sanıkların talepleri doğrultusunda mahkemeden beraatlerini istediği duruşmada, sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti. Müşteki avukatı ise tutuksuz sanıkların tutuklanmasını ve eksikliklerin giderilmesini istedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Öznur Erbek'in tutuklanmasına karar verdi. Ayrıca, yakalama kararı bulunan Selahattin Erbek'in yakalama kararının devamına, tutuklu sanıklar Mahmut Bike ile Fırat Bike'nin tutukluluk hallerinin devamına hükmetti ve duruşmayı erteledi.
İddianameye göre, sanıkların maktul Gökhan Denli'yi birlikte öldürdükleri ve Adalet Bike'ı araca zorla bindirip ölümüne neden oldukları belirtilmişti. Mahmut Bike, Fırat Bike, Öznur Erbek, Selahattin Erbek ve Furkan Özcan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. - İSTANBUL