Modoratör
New member
C yi nasıl bölerim?
Decapat- D diski oluşturmak için öncelikle Başlat Menüsüne Sağ Tıklatıp Disk Yönetimini açıyoruz.
- Disk Yönetimi açıldığında karşımıza Disklerimiz Listesi çıkıyor, biz C diskine sağ tıklatıp Birimi Küçült seçeneğini seçiyoruz.
- Bu alana mb cinsinden ayırmak istediğimiz miktarı giriyoruz, ben hepsini kullanacağım.
SSD bölme nasıl yapılır?
Yöntem 2: Disk Yönetimi ile SSD Bölümleme Adım 1: Başlangıçta Disk Yönetimi yazın ve bağlı sabit sürücülerin bir listesini göreceksiniz. Adım 2: Bir SSD bölümünü sağ tıklayın ve "Birimi Küçült" seçeneğini seçin. Küçültmek istediğiniz alan miktarını girin ve ardından "Küçült" e tıklayın.Depolama nasıl bölünür?
Depolama nasıl bölünür?Technopat
- Bilgisayarım simgesine sağ tıkla ve "Yönet" sekmesine gir.
- Açılan pencerede "Disk Yönetimi" sekmesine gir.
- Daha sonra boyutu büyük olan diske sağ tıklayıp "Birimi Küçült" sekmesine tıkla.
- İstediğin miktarı gir, örneğin 250 GB olmasını istiyorsan 250000 girmelisin.
- "Küçült" butonuna bas.
SSD yi bölmek zararlı mıdır?
SSD yi bölmek zararlı mıdır?Yani öngörülen yazma miktarı 150 TBW. 2- SSD'yi ikiye ya da daha fazla kümeye böldüğün zaman TRIM yine tüm bellek kümelerinde çalışır fakat SSD üreticileri SSD'yi kesinlikle bölmeyi önermiyor. Bu işlemin bellek hücrelerini daha fazla yıprattığını belirtiyorlar.
1 TB SSD bölünmeli mi?
Ali Pınar dedi: Performans düşüşü olmaz. Ama yedekleme yapmayacaksanız sadece C daha mantıklı. Performans düşüşü olmazsa iyi.SSD çöker mi?
SSD'lerin genellikle 5-7 sene dayanması beklense de çoğu SSD, bu süreden önce bozulabiliyor. Bu yüzden SSD kullanırken hangi işaretlere dikkat edeceğinizi bilmenizde büyük fayda var.SSD yi 2 ye bölmek zararlı mı?
SSD yi 2 ye bölmek zararlı mı?Data D nedir?
Data D nedir?Kurtarma (D): bölümü, sabit sürücüde bir sorun oluşması halinde sistemi geri yüklemek için kullanılan özel bir bölümdür. Kurtarma (D