- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çağatay Ulusoy, 23 Eylül 1990'da İstanbul'da doğmuş, Türk oyuncu ve modeldir
Kökler ve Eğitim
- Annesi Boşnak, babası ise Bulgaristan göçmeni Türk'tür; kendisi İstanbul'un Küçükçekmece/Bakırköy kesiminde büyümüştür
- Avcılar Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri bölümünde eğitim gördü. Aynı dönemde Ayla Algan ve Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk dersleri aldı
Modellik Başlangıcı
- 2009'da modellik kariyerine başladı.
- 2010 yılında "Best Model of Turkey" yarışmasını kazanarak ün kazandı; aynı yıl uluslararası Best Model of the World yarışmasında da Türkiye'yi temsil etti
Oyunculuk Kariyeri
Televizyon
- Adını Feriha Koydum (2011–12): Emir Sarrafoğlu rolüyle yıldızı parladı
- Emir'in Yolu (2012): devam dizisi.
- Medcezir (2013–15): Yaman Koper karakteriyle bilinir; The O.C. uyarlamasıdır
- İçerde (2016–17): Sarp Yılmaz olarak başrolde
- The Protector (2018–20): Hakan Demir rolüyle Netflix'in ilk Türk orijinal dizisinde yer aldı
- Yeşilçam (2021): Semih Ateş karakterini canlandırdı; Türk sinemasının altın çağını konu alıyor
- Son dönem yapımları: The Tailor, Kübra, Gaddar (2024) ve Eşref Rüya (2025)
Sinema
- Anadolu Kartalları (2011): Üsteğmen Ahmet Onur
- Delibal (2015): Başrol Barış Ayaz
- Kâğıttan Hayatlar (Paper Lives, 2021): Başrol Mehmet
- Kısa filmler: "Paranoia" (2012) ve yönetmenlik / kreatif rollerde "Birdie" (Kuş, 2021)
Ödüller ve Başarılar
- 2010: Best Model of Turkey
- 2015: Golden Butterfly – En iyi Erkek Oyuncu (Medcezir)
- Diğer: Elle Style Awards, GQ Türkiye "Man of the Year" ve GQ Middle East "Television Star" i
Kamuoyunda Dava
- 2013 yılında kısa süreli bir uyuşturucu operasyonuna dahil oldu; yargı süreci 2018'de tüketici yönünde nihayete erdi .
Kişisel Bilgiler
- Boy: ~1.88–1.90 m; kilo: ~81 kg; burcu Terazi
- Sporla ilgilendi: basketbol, yüzme, dalış gibi disiplinlerde gençlik yıllarında aktifti
- Özel hayatı genelde gizli tutulur; Serenay Sarıkaya, Gizem Karaca ve Duygu Sarışın gibi isimlerle ilişkileri olmuştur
Özet Tablo
Özellik | Detay |
---|---|
Adı | Çağatay Ulusoy |
Doğum | 23 Eylül 1990, İstanbul |
Eğitim | İstanbul Üniv. Sulama Sistemleri; Ayla Algan, Akademi 35 Buçuk eğitimi |
Meslek | Model (2010'daki yarışma kazancı sonrası), Oyuncu (2011'den beri) |
Önemli Rolleri | Emir (Adını Feriha), Yaman (Medcezir), Sarp (İçerde), Hakan (The Protector), Semih (Yeşilçam) |
Sinema | Anadolu Kartalları, Delibal, Paper Lives |
Ödüller | Best Model Turkey, Golden Butterfly, GQ Man of the Year vb. |