- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
CAPTCHA doğrulanamadı ne demek?
CAPTCHA, hesabınıza yalnızca doğru şifreye sahip bir kişinin girmesini sağlayarak uzaktan dijital giriş yapılmasını engeller. CAPTCHA'nın işe yaramasının nedeni, bilgisayarların deforme edilmiş bir resim oluşturup yanıtı işleyebilmesi ancak testi bir insanın geçmesi için çözmesi gereken şekilde çözememesidir.
CAPTCHA nasıl çalışır?
CAPTCHA uygulaması güvenlik amaçlı kullanılır. Zararlı olabilecek yazılım ve botların internet adresinizi kullanarak form göndermesini engeller. Sayfa üzerinde "Ben Robot Değilim" görseliyle kullanıcıların karşısına çıkan yazılım gerçek kullanıcı olduğunuzdan emin olmak ister.
Arkadaşların dediği gibi bu sorun genelde zararlı yazılım ya da VPN, Proxy kullanımında ortaya çıkıyor. Yine Türk.net gibi servis sağlayıcılarda bu tür sorunlar olabiliyor. Sebep şu: Türk.net gibi bazı internet servis sağlayıcılar IP yetersizliğinden dolayı kullanıcıları internete ortak ip üzerinden çıkartıyorlar.
Robot doğrulama nedir?
Verilen görevleri otomatik yerine getiren programlar ile insanları ayırt etmeyi sağlayan 'Ben robot değilim' doğrulaması 'reCAPTCHA' olarak adlandırılıyor. 2009 yılından bu yana kullanılan bu sistem Google'ın internet sitelerinin spam içeriklerden korunması için kullandığı bu yöntemin aslında çok bilinmeyen bir kulanım …
Google reCAPTCHA doğrulaması hatası nedir?
IP adresinizden şüpheli etkinlikler varsa ve spam olarak işaretlendiyse, Google reCAPTCHA mesajını atar ve doğrulama için sizi durdurur. Genel olarak internet servis sağlayıcıları geniş aralıklı dinamik IP adresleri kullanırlar. Bu nedenle internet bağlantısınızı kesin ve yeni IP adresini almak için yeniden bağlanın.
Ben robot değilim testi nasıl yapılır?
Bu yeni testte bilgisayar kullanıcılarıdan sadece "Ben robot değilim (I am not a robot)" yazan minik bir kutucuğu tıklamaları isteniyor. Önemli olan tık'ın kendisi değil, tıklama eylemi sırasındaki insan davranışı. Tıklama öncesinde ya da sonrasında farenin önceden kestirilemeyen hareketleri ve süre gibi.