Son Konular

Cem Küçük’ten diziden çıkarılan Aybüke Pusat'a sert tepki: Hak Etti

Credits
1.230.245
cem-kucuk-a7fs_cover.jpg

Gazeteci Cem Küçük, TRT'de yayınlanan bir dizide görev alan ünlü oyuncu Aybüke Pusat'ın CHP'nin boykot çağrısıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı sonrası diziden çıkarılmasını değerlendirdi.

Ünlü oyuncuAybüke Pusat'ın, CHP'nin boykot çağrısı ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı sonrası TRT açıklama yapmış ve ünlü oyuncunun diziden çıkarıldığını açıklamıştı.
Ekol TV'de Zeliha Saraç ile Gündem programına konuk olan Gazeteci Cem Küçük konuyla ilgili TRT'nin bir devlet kanalı olduğunu vurgulayarak,"Boykot CHP'nin işi. Eğer sen CHP'li isen kusura bakma, TRT'de siyasi görüş belirtemezsin"dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "TRT'yi izlemeyin" çağrısını hatırlatan Küçük, devlet kanalında görev yapan bir kişinin bu tarz siyasi pozisyonlar almasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Boykot CHP'nin işi. Eğer sen CHP'li isen kusura bakma, TRT'de siyasi görüş belirtemezsin"

Cem Küçük, Ekol TV örneğini vererek,"Örneğin ben bu kanalda çıkıyorum. Özgür Özel 'Ekol TV'yi izlemeyin' dedi. Ben de gittim boykota destek verdim. Ekol TV yönetimi beni burada tutar mı?"şeklinde konuştu. Gazeteci Zeliha Saraç ise Ekol TV ve TRT'nin kıyaslanamayacağını, TRT'nin bir devlet kanalı olduğunu ve bu nedenle farklı değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Örneğin ben bu kanalda çıkıyorum. Özgür Özel 'Ekol TV'yi izlemeyin' dedi. Ben de gittim boykota destek verdim. Ekol TV yönetimi beni burada tutar mı?"

"Hak etti"

"Hak etti"

Devletin televizyon kanalında çalışanların siyasi tarafsızlık ilkesine uyması gerektiğini vurgulayan Küçük,"Cumhuriyet Halk Partisi'nin çağrısına destek veriyorsan TRT'de işin yok, kovulursun. Hak etti. Bunun aynısı AK Parti medyası için de geçerli. Sen CHP'nin çağrısına, boykotuna destek veriyorsan AK Parti medyasından ayrıl kardeşim" dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin çağrısına destek veriyorsan TRT'de işin yok, kovulursun. Hak etti. Bunun aynısı AK Parti medyası için de geçerli. Sen CHP'nin çağrısına, boykotuna destek veriyorsan AK Parti medyasından ayrıl kardeşim

"CHP ekonomi çöksün istiyor"

Küçük, CHP'nin çağrılarının amacının devleti zor durumda bırakmak olduğunu söyleyerek,"CHP devlet çöksün, ekonomi çöksün istiyor. Ekrem İmamoğlu'nun tweetlerini görüyoruz. Bunu millet anlasın diye yapmıyor, sindirmek için yapıyor"dedi.

"CHP devlet çöksün, ekonomi çöksün istiyor. Ekrem İmamoğlu'nun tweetlerini görüyoruz. Bunu millet anlasın diye yapmıyor, sindirmek için yapıyor"

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Cem Küçük, TRT'de yayınlanan bir dizide rol alan Aybüke Pusat'ın CHP'nin boykot çağrısıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı sonrası diziden çıkarılmasını değerlendirdi. Küçük, TRT'nin bir devlet kanalı olduğunu belirterek siyasi görüşlerin burada belirtilmemesi gerektiğini ifade etti. Aybüke Pusat'ın CHP'nin boykot çağrısına destek vermesi sonucunda TRT'nin onu diziden çıkarmasının doğru bir karar olduğunu savundu.

Küçük, Ekol TV örneği vererek kendisinin o kanalda çıkmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in boykot çağrısına destek vermesi durumunda Ekol TV yönetiminin onu orada tutup tutmayacağının tartışmalı olduğunu belirtti. Fakat TRT'nin devlet kanalı olarak farklı bir konumda olduğunu ve devlet kanalında görev yapan bir kişinin siyasi pozisyon almasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Cem Küçük, devletin televizyon kanalında çalışanların siyasi tarafsızlık ilkesine uyması gerektiğini ve aykırı davranan kişilerin bu nedenle işlerini kaybetmeyi hak ettiğini belirtti. Kendisinin CHP'nin çağrısına destek veren birinin AK Parti medyasından ayrılması gerektiğini söyledi. Küçük ayrıca, CHP'nin amacının devleti zor durumda bırakmak olduğunu, ekonomiyi çökertmek istediğini ve bu nedenle yapılan boykot çağrılarının milleti etkilemeye yönelik olduğunu iddia etti.