<
Modoratör
Yeni Üye
Cep telefonu okullarda yasak mı?
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
Öğrenciler sınıfta telefon kullanmalı mı?
Öğrenciler sınıfta telefon kullanmalı mı?
Bir cep telefonu kolaylıkla "sınıf öğrenme aracı" ndan "sınıfın karmaşasına" dönüşebilir. Öğrenciler sosyal medyayı kontrol etmek ve sınıfta arkadaşlarına mesaj atmak için cep telefonlarını kullandıklarında, bu öğrenciler için ve akranları için dikkat dağıtıcı olur.
Lisede telefon kullanmak serbest mi?
Lisede telefon kullanmak serbest mi?
Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek.
Okulda öğretmenlerin arama yapması yasal mı?
Yukarıda belirtilen mevzuatta, okul idarelerince öğrencilere yönelik olarak yapılacak arama ve kontrollere ilişkin ayrı bir düzenleme bulunmadığı, ancak genel düzenlemelerin yapıldığı, okul yöneticilerinin mevzuatta belirtilen amaçlar ve usuller doğrultusunda kastı aşmayacak şekilde uygulama yapmalarının yasal olarak …
Pansiyonlu okullarda telefon serbest mi?
Pansiyonlu okullarda telefon serbest mi?
Etüt esnasında öğrenciler cep telefonu ve diğer teknolojik araçları yalnız eğitsel amaçlarla belletici/nöbetçi belletici öğretmenlerden izin alınarak kullanabilir. Bunun dışında cep telefonu ve diğer teknolojik araçların pansiyon ortamında kullanılması ile ilgili kurallar okul yönetimince belirlenir.
Yatılı okula neler götürülür?
Yatılı okula neler götürülür?
yatılı okul ancak bu kadar güzel anlatılır….Mutlaka götürmen gerekenler;
- Ayaklarının rahat edeceği bir terlik.
- Çay içmek için kupa bardak.Çoğu yurtta metal bardaklarla çay verildiği için kimse elini sıcak bardağa değdiremiyordu. Hem böyle daha hijyenik olur.
- Yüz havlusu.
- Sabun.
- Sabun.
- Sabun.