- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.883
- Meslek
- Webmaster
Cezaevine giren üniversite okuyabilir mi?
Örgün yüksek öğretim programlarını kazanan ya da devam eden hükümlü tutuklulardan kapalı ceza infaz kurumlarında bulunanlar ise, üniversite senatolarının derse devam mecburiyeti getirmemesi, yalnızca sınavlara katılarak eğitimlerine devam edebilmelerine olanak tanıması durumunda, sınavlara kurumlarda ve ilgili …
Çocuk kapalı infaz kurumlarının özellikleri nelerdir?
Bu kurumlarda, çocuk kapalı ceza infaz kurumlarından farklı olarak firara karşı engel yoktur ve kurum güvenliği iç güvenlik görevlilerinin gözetim ve sorumluluğunda sağlanmaktadır. Adalet Bakanlığı verilerine göre (2017) Türkiye'de Ankara ve İzmir'de olmak üzere toplam 2 adet çocuk eğitim evi bulunmaktadır.
[2] 24.1.2013 tarih ve 6411 sayılı Kanunun 11 inci maddesiyle bu fıkrada yer alan "yılda en çok üç kez olmak üzere her defasında" ibaresi "üç ayda bir," şeklinde değiştirilmiştir.
Cezaevinde üniversite kaydı nasıl yapılır?
Cezaevinde olan adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvurularını, cezaevlerinde kendileri için oluşturulan başvuru merkezlerinden yapacaklardır.
Hükümlülerin topluma kazandırılması nedir?
Topluma yeniden kazandırma kavramı, hükümlünün infazdan sonra yeniden suç işlemeyerek insan onuruna yakışır bir hayat sürmesi için yürütülen faaliyetleri ifade eder. Bu kazandırma kavramı hükümlü içinde , yakınları ve toplum açısından güvenli bir yaşam ortamı sunmaktadır.
Çocuk kapalı infaz kurumları nelerdir?
(1) Çocuk tutukluların ya da çocuk eğitimevlerinden disiplin veya diğer nedenlerle kapalı ceza infaz kurumlarına nakillerine karar verilen çocukların barındırıldıkları ve firara karşı engelleri olan iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan, eğitim ve öğretime dayalı kurumlardır.
Kaç yıl ceza alan açık cezaevine gider?
Doğrudan açık cezaevine geçiş hakkı bulunun hükümlüler şunlardır: Kasıtlı suçlardan üç yıl veya daha az hapis cezasına mahkum olan hükümlüler doğrudan açık cezaevine geçiş hakkına sahiptir.