Son Konular

Cheesecake pistikten sonra firindan hemen cikarilmali mi?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.265
Çözümler
4
Tepkime puanı
1.100
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.638
Meslek
Webmaster

Cheesecake piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?


Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake'in kalıba yapışmasını önleyin. Soğutmadan kalıptan çıkarmayın. Soğutun. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece cheesecake kıvamını alacak ve tadı müthiş olacak.

Cheesecake pişince nasıl olmalı?


Cheesecake'inizin pişip pişmediğini görüntüsünden anlamalısınız. Pişmiş cheesecake'in kenarları altın sarısı ve katı, ortası ise hafif yumuşak olur. Hafif sulu bir görüntüde olması sorun yaratmaz, çünkü cheesecake soğudukça suyunu çeker ve katılaşır.

Cheesecake hemen yenir mi?


Cheesecake hemen yenir mi?
Cheesecake piştikten sonra birazcık soğumasını bekle sonra istüne fındıklar ve karamel sosunu dök. Ve sakın dayanamayıp bizim gibi hemen yeme… Sakin ol bekle iyice soğusun, hatta dolapta birazcık da beklesin öyle ye…

Cheesecake piştikten sonra neden çatlar?


Cheesecake harcı içeriğindeki yumurta sayesinde ısı ile buluştuğunda kabarır. Pişme işleminden sonra yavaşça soğurken çöker ve çökerken çatlama meydana gelir.

Cheesecake ne kadar beklemeli?


Soğuyan tabanın üzerine hazırladığınız karışımı dökün ve istediğiniz meyvelerle süsleyin. 150 derece fırında 1,5 saat kadar pişirin. Pişen cheesecake i fırından alın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.

Kolay cheesecake nasıl yapılır?


Kolay cheesecake nasıl yapılır?
İlk önce burçak bisküvi robotta çekilir, eritilmiş tereyağı eklenip, 24 cm çapındaki kelepçeli kaba boşaltılır. Ben kelepçeli kalıbın tabanını önceden pişirme kağıdı ile kapladım. Bisküviler iyice karıştırılıp bastıra bastıra üzeri düzlenir. Kremaya geçmeden önce buzdolabının dondurucu bölümüne bırakılır.

Cheesecake Borcamda olur mu?


Deneyebileceğiniz en basit cheesecake tarifi diyebilirim. Ben bu ölçülerin bir buçuk katını büyük boy (38cmX28cm) çapındaki borcamda yaptım. Resimler yanıltıcı olmasın. Verilen ölçülerle siz 22 cm X 33 cm veya biraz daha küçük borcamda yapabilirsiniz.

Cheesecake fırından çıkınca sallanır mı?


Cheesecakenizin kenarları sabit ortası hafifçe sallanıyor ise pişmiş demektir. Kek pişince fırını kapatın ancak çıkarmayın. Fırının kapağı hafif aralık bırakıp içerde ılınana kadar bekletin. Kek ılınınca fırından çıkarın, oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin ve tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırın.

Cheesecake çatlamaması için ne yapmalı?


Cheesecake çatlamaması için ne yapmalı?
Çünkü soğumakta olan ürünün hacmi daralacağı ve orta kısma doğru bir büzülme meydana geleceği için ortası çatlayacaktır. Bunu önlemek için, fırından çıktıktan sonra cheesecakein kenarlarını kalıbın temas yüzeyinden bıçağın ucuyla keserek kurtarmak gerekir. Böylece çatlamayı önleyebiliriz.

Cheesecake ne kadar sürede pişer?


Hazırladığınız peynirli harcı kalıbın içine boşaltın ve kabarcıkların kaybolması için kalıbı yavaş yavaş birkaç kez tezgaha vurun. Önceden ısıtılmış fırının alt kısmına tepsiyi yerleştirin. 175 derece de yaklaşık 40 ila 60 dk arasında pişirin.

Cheesecake ömrü ne kadar?


Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.

Cheesecake çatlarsa ne yapmalı?


Cheesecake çatlarsa ne yapmalı?
Cheesecake pişince dağınıklığından rahatsız olursanız yapmanız gereken ilk şey kekinizi soğutmak. Soğuyan kekin üzerinde çatlakların olduğu bölgeleri elinizle düzeltmeye çalışın. Bir spatulayı sıcak suya sokup ısıttıktan sonra nazikçe üzerinde gezdirin ve boşlukları tamamlayın.

Cheesecake neden çöker?


Ev yapımı cheesecake nasıl olur?


Cheese Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin.
- Tereyağını eritin.
- Kelepçeli kabınızı yağlayın.
- Hazırladığınız harcı elinizle bastırarak düzleyin.
- Kelepçeli kabınızı yağlayın.
- Kelepçeli kabınızın etrafını alüminyum folyo ile kapatın.
- Dolapta bekletin.
 
Cheesecake taze çıktığında hemen fırından çıkarılıp bıçakla kesilerek kalıptan ayrılmalı ve sonra soğumaya bırakılmalıdır. Cheesecake'in pişip pişmediği görsel olarak anlaşılabilir; kenarları altın sarısı ve katı olmalı, ortası ise hafif yumuşak olabilir. Cheesecake'in hemen yenilip yenilmemesi tercihe bağlıdır ancak en az 6-8 saat buzdolabında bekletilerek lezzetinin daha iyi olması sağlanır.

Cheesecake pişince çatlamasının nedeni, içerdiği yumurtanın ısıyla kabarması ve pişme sonrası soğurken çökmesidir. Çatlaklığı önlemek için fırından çıktıktan sonra bıçağın ucuyla kenarlarını kesmek önemlidir. Cheesecake pişirildikten sonra fırından çıkarılmamalı, fırının ısısında ılınmaya bırakılmalıdır.

Cheesecake'in pişme süresi genellikle 40 ila 60 dakika arasında değişebilir. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeli ve buzdolabında en az 1 saat kadar bekletilmelidir. Cheesecake'in ömrü buzdolabında 3 gün boyunca tazeliğini koruyabilir.

Cheesecake çatladığında, soğutularak düzeltilmeye çalışılabilir. Soğuyan cheesecake'in çatlamış kısımları el ile düzeltilebilir ve spatula gibi araçlar kullanılarak düzeltilmesi sağlanabilir. Aynı zamanda sıcak su ile ısıtılmış bir spatula kullanarak çatlakları düzeltebilirsiniz.

Ev yapımı cheesecake için bisküvileri rondodan geçirerek tabanı hazırlayabilir ve ardından krema peynirli karışımı ekleyebilirsiniz. Kalıbı alüminyum folyo ile sararak fırında pişirebilir ve soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Her adımda titizlikle ilerleyerek lezzetli bir ev yapımı cheesecake elde edebilirsiniz.
 

Fresk teknigi nedir?

Astronotlarin yiyecekleri nelerdir?

  1. Konular

    1. 1.281.878
  2. Mesajlar

    1. 1.680.463
  3. Kullanıcılar

    1. 31.912
  4. Son üye

Geri
Üst Alt