- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.305
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.187
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 4.851
- Meslek
- Webmaster
Çiğ pirinç yersek ne olur?
Çiğ pirinç yemenin kanıtlanmış herhangi bir zararı bulunmamakta. Ancak pirinç ya da nişastaya karşı bir hassasiyetiniz bulunuyor bu noktada bir uzmana danışmanızda fayda var. Eğer bu küre başlayacaksanız, öncesinde de doktorunuza mutlaka danışın.
Pirinç pilavı sağlıksız mı?
Oldukça zengin bir besin kaynağı olan pirinç yağla tüketildiği zaman enerjiye dönüşeceğinden kilo aldırır. Fazla tüketildiği zaman tip 2 diyabete sebep olur. Kan şekerini yükselterek seker hastalığı oluşmasına zemin hazırlar. 1 porsiyonda 250 kalori vardır. Pirinç pilav olarak sık sık tüketildiğinde şişmanlatır.
Pişmemiş pilav yenir mi?
Pişmemiş pilav yenir mi?
Bilim insanları, pişmemiş pirincin içinde "bacillus cereus" ismi verilen bakteri sporlarının (çok çabuk üreyebilen hücreler) var olduğunu söylüyor. Ve bu bakteri gıda zehirlenmesine sebep olan bakterinin ta kendisi. Ve maalesef bacillus cereus, pirinç pişse bile hayatta kalmayı başarabiliyor.
Pirinç sağlığa zararlı mı?
Pirinç sağlığa zararlı mı?
Son deneylere göre yaygın bir yöntem olan pirinci tencerede suyu çekene kadar pişirmek kalp hastalıklarına, diyabete, hatta kansere neden olabilir. Zira pirinç tarlalarında kullanılan zehirler ve böcek ilaçları nedeniyle paketlenen pirinç tanelerinin üzerinde arsenik izine rastlanıyor.
Haşlanmış pirinç ishale iyi gelir mi?
İshal olan kişilerin kullanması gereken doğru besinler kabuksuz elma, havuç suyu veya taze havuç, muz, pirinç lapası, pirinç çorbası veya pirinç suyu, patates haşlama veya püresi, yoğurt ve ayrandır. İshale iyi gelen bir diğer yöntem ise limonlu kahve yöntemidir.
Ishal için pirinç lapası nasıl olur?
Bir çay fincanı pirinç, iki çay fincanı su ve yarım tatlı kaşığı tuzun haşlanmasıyla hazırlanan pirinç lapası, Türkiye'deki annelerin ishale karşı kullandıkları etkili yöntemlerden biri. Türkiye'de hemen herkesin bildiği bu yöntemi, Alman uzmanlar da onayladı.
En çok pilav yapmanın ustalığı gelir?
En çok pilav yapmanın ustalığı gelir?
Bence pilav yapmanın ustalığı tarife birebir uymaktan gelir. Unutmayın ki en iyi aşçı tarife gerçekten uyandır

En iyi pilav tarifi nelerdir?
En iyi pilav tarifi nelerdir?
Pilav yapmak ustalık ister derler, hatta eskiler ev hanımlarını yaptıkları pilav ile denerlermiş. Bence pilav yapmanın ustalığı tarife birebir uymaktan gelir. Unutmayın ki en iyi aşçı tarife gerçekten uyandır

Daha sonra pilavı tekrar ısıtıp pişirin.?
Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın. Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın.