Modoratör
New member
Çiğ sebze diyeti nasıl yapılır?
Çiğ Yemek Diyeti Nedir? Besinleri çiğ tüketmenin amacı, daha fazla besini kolay sindirilir bir şekilde almak ve vücudun doğal mekanizmalarını harekete geçirmek. Tüm beslenme düzeninizi de çiğ beslenmeye geçirmenize gerek yok, sadece her gün bir miktar çiğ sebze ve meyve tüketmeniz yeterli olabilmektedir.Çiğ gıdalar nelerdir?
Çiğ beslenme en basit şekilde açıklamak gerekirse, pişmemiş besinlerle, yani çiğ sebze, meyve, kuruyemişler ve yağlı tohumlarla beslenmek demek. Çiğ beslenme felsefesi de pişirme veya herhangi başka bir işlemden geçirilmemiş gıdaların tüketilmesi temeline dayanıyor.Karnabahar çok iyi bir yağ yakıcı olan C vitamini ve Folik asit açısından zengindir. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını sağlar. Karnabahar içinde fosfat, potasyum ve indol-3 adlı maddeler bulundurur. Bu maddeler nedeni ile meme, mide ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyuculuğu vardır.
Çiğ karnabahar neye iyi gelir?
Çiğ karnabahar neye iyi gelir?Karnabahar, lif ve B vitaminleri yönünden yüksek seviyelere sahip bir sebzedir. Kansere karşı koruma sağlayabilen antioksidanlar bakımından da zengindir. Ayrıca kilo vermek ve sindirimi artırmak için lif, öğrenme ve hafıza için gerekli olan kolin ve diğer birçok önemli besinleri barındırır.
Çiğ gıda diyeti nedir?
Çiğ gıda diyeti nedir?Çiğ besin diyeti, çoğunlukla veya tamamen çiğ ve işlenmemiş gıdalardan oluşan bir beslenme şeklidir. Bir yiyecek hiç 40-48°C üzerinde ısıtılmadıysa çiğ kabul edilir. Ayrıca rafine edilmemeli, pastörize edilmemeli, zehirli maddelerle muamele edilmemeli veya başka şekilde işlenmemelidir.