Modoratör
Tanınmış Üye
Çocuğunu okula göndermeyen veliye hangi yaptırımlar uygulanır?
Çocuğu okula göndermeme cezası 2020 yılında ise çocuğun okula gönderilmediği her gün için veliden 15 TL idari para cezası kesilir. Günlük para cezasına rağmen bu işleme devam eden ve çocuklarını okula göndermeyen hatta bu durumu okul idaresine bildirmeyen velilere 500 TL para cezası daha kesilir.Çocuğumu okula göndermek istemiyorum ne yapmalıyım 2021?
Okula göndermeme para cezası vardır. Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.Lise eğitimi zorunlu mu?
Lise eğitimi zorunlu mu?CEVAP 8: Bu Kanunla getirilen sistem 2012 – 2013 öğretim yılında uygulamaya geçirilecektir. Bu sene 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ortaokul 1. sınıf öğrencisi olarak, 8. sınıfı tamamlayan öğrenciler ise zorunlu eğitim kapsamında 9. sınıfa (liseye) başlamak zorundadır.
72 ay okul zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 yasası kapsamında ilkokulda okumayı uygun gördüğü 60-72 aylık çocuklardan beklenen gelişimsel özellikleri açıkladı. Ancak 66 ayı dolduran veya yılsonuna kadar dolduracak çocuklar ise okula başlamak zorunda.222 sayılı ilköğretim ve eğitim Kanunu'na göre bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen öğrenci velisine kaç TL idarî para cezası verilir?
Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen çocuğun veli veya vasisine beşyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir.Okullarda devamsızlık var mı?
Okullarda devamsızlık var mı?MEB'den devamsızlık açıklaması geldi! Birinci dönem o öğrenciler okula gitmeyecek… Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı okullarda yaşanabilecek vakalara ilişkin koruyucu önlemler aldı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında devamsız sayılmayacak ve uzaktan eğitime devam edecek öğrenciler belirlendi.