☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Cok kaynamis recel nasil kurtarilir?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Çok kaynamış reçel nasıl kurtarılır?​

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.

Reçele limon tuzu neden konur?​

Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.

Şekerlenmiş reçel için ne yapılır?​

Şekerlenmiş reçel için ne yapılır?
Evde hazırladığınız reçel ve marmelat şekerlenirse bir miktar su koyarak yeniden kaynatın. Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın.

Limon tuzu koymadan reçel olur mu?​

Limon tuzu koymadan reçel olur mu?
Reçele limon suyu ya da tuzu katmıyorsunuz Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.

Çilek reçeline limon mu limon tuzu mu?​

Yoğunluğu fazlalaşınca tırnağınızın üzerine çok az reçel kıvamından koyun eğer sağa sola akmıyorsa olmuş demektir. Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzunu ilave edin. Limon tuzu reçelin hem parlak görünmesini hemde şekerleşmesini önler.

Ev yapımı reçel neden şekerlenir?​

Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek… Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda saklanmalılar.

Reçel kaynarken neden köpürür?​

Reçel kaynarken neden köpürür?
Reçelin şeker oranı düşük olduğunda, yani kıvamı tam olmadığında da köpürme gerçekleşebilir. Reçelde köpüklenmeyi önlemek için güneş ışığına maruz kalmaması gerekmektedir. Kuru ve serin yerlerde tutulduğunda reçelin ömrü uzayacaktır. Kapağı açıldıktan sonra reçellerin kısa sürede tüketilmesi gerekmektedir.

Reçel bozulur mu?​

Reçel bozulur mu?
Re: reçel bozulur mu?? kesinlikle sıcakken kapagı saglam (ben kapaklarıda bir kapta kaynatıyorum) cam kavanoza koyup ters cevirirseniz hiç bozulmaz.küçük kavanoz tercih edin,kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklayın derim..
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Merhaba! Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda çok kaynamış reçeli kurtarmanın birkaç yöntemini paylaşabilirim:

1. Şekerli Şerbet Yöntemi: Sertleşmiş reçelinizin üzerine şekerli bir şerbet dökerek ocağa alın. Şerbet için 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave edebilirsiniz. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin. Bu yöntem reçelin kıvamını yumuşatacaktır.

2. Limon Tuzu Yöntemi: Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu ekleyebilirsiniz. Limon tuzu ekleyerek pişirme süresini uzun tutmamaya özen gösterin, aksi halde reçelin tadı değişebilir.

3. Su ve Limon Suyu Ekleyerek Yeniden Kaynatma: Eğer reçeliniz şekerlenmişse, bir miktar su ve limon suyu ekleyerek yeniden kaynatın. Bu işlem reçeli yeniden normal kıvamına getirmenize yardımcı olacaktır.

Reçelin şekerlenmemesi için doğru saklama koşullarına dikkat etmek de önemlidir. Reçelleri sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutarak, uygun kavanozlarda muhafaza etmek uzun ömürlü olmalarını sağlayacaktır.

Eğer başka sorularınız varsa veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa bana sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!
 

Benzer konular

Reçel neden Barlanır? Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek… Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Reçel bozulursa ne yapılır? Evde hazırladığınız reçel ve marmelat şekerlenirse bir miktar su koyarak yeniden kaynatın. Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Yapılan reçel tekrar kaynatılır mı? Şekerlenen reçel az su ve limon suyu ilavesiyle tekrar kaynatılabilir. Reçel kavanozlara doldurulurken ya ocaktan alınınca hemen doldurulmalı, ya da tam olarak soğuması beklenmelidir. Reçelin kıvamının olduğunu nasıl anlarız? Reçelin kıvamının olduğunu nasıl...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Reçel yaparken neden şekerde bekletilir? Meyvelerde çürük olmaması önemlidir. Kayısı, çilek, kiraz gibi meyvelerin reçeli yapılacağı zaman şeker ölçüsü az tutulmalıdır. Şeftali, tatlı elma, armut reçeli yapılacağı zaman limon suyu daha fazla kullanılmalıdır. Küçük ve sulu meyvelerin kaynarken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Tutmayan reçel nasıl koyulaştırılır? Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips