- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.209
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 487
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -74
- Meslek
- Webmaster
Çorbasına krema konur mu?
Kremayı, çorba piştikten sonra ekliyoruz. Çünkü krema, çok fazla kaynatılır ya da pişerse, yemeklere ve çorbaya vereceği yumuşak yapıyı kaybedip, sıvılaşmaya başlar ve istediğimiz dokuyu elde edemeyiz. Bu yüzden çorba çok az soğuduktan sonra içerisine ilave ediyoruz, lezzeti asla kaybetmiyoruz.
Patates çorbasına krema konur mu?
Patateslerin 2 parmak üzerine geçecek kadar su eklenip patatesler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Piştikten sonra blender ile patatesler iyice yok olana kadar çekilir. Üzerine kreması eklenip arzu ettiğiniz kıvama gelene kadar su eklenir.
Krema çorbaya ne zaman konulur?
Tereyağı geniş bir tencereye alın ve sebzeleri eklenerek harlı ateşte 2-3 dakika soteleyin. Unu ekleyerek karıştırın. Un tamamen eriyince karıştırmaya devam ederek azar azar sıcak suyu ekleyin. 15-20 dakika sonra kremasını ekleyin ve 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
Çorbaya krema ne zaman eklenir?
Leziz çorbalar için yağda nane, maydanoz veya kırmızıbiberi çevirerek ilave edebilirsiniz. Kremalı çorba yaparken kremayı çorbanın altını kapamadan hemen önce eklemelisiniz.
Kremalı patates çorbası nasıl yapılır?
Kremalı Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını soyduğunuz sebzeleri doğrayın. Üzerlerine 4 su bardağı su (et suyu da olabilir) koyup haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri blender yardımı ile ezin. Krema, tuz, karabiber ve biraz yağ ekleyip karıştırın.
- Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Çorbaya krema nasıl konulur?
Su yerine et suyu da kullanabilirsiniz. Kaynama sırasında 2 yemek kaşığı ince ince kıyılmış dereotu, karabiber ve tuz ilave edip, karıştırın. En son 200 ml kremayı yavaş yavaş ekleyip, karıştırarak tekrar kaynamaya bırakın. Kremalı sebze çorbası kaynadıktan 1-2 dakika sonra altını kapatın.
Kremalı patates fırında nasıl yapılır?
Kullanacağınız kabı yağlayın ve patatesleri tuzladıktan sonra kaba dizin. Dizerken çok sıkışık olmamasına dikkat edin, eğimli olarak dizin. Üzerine sütü ve kremayı dökün. 160 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.