Son Konular

Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket katı yağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
1 buçuk yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı çörekotu
Yarım çay kaşığı mahlep (olmasada olur)
Aldığı kadar un

Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta sarısı, çörekotu ve un hariç tüm materyalleri mutfak robotunun içine koyup krema kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
Daha sonra öteki bir kabın içine karışımı alıyoruz.
İçine çörek otu ve unu koyup ele yapışmayan ama çokta sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine diziyoruz. (yağlı kağıt kullanılmalı)
Son olarak yumurta sarısını bir çay kaşığı su ile sulandırıp üzerine sürüyoruz.
Alt üst 190 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

S

İster Çorba İster Ana Yemek Ispanak Severler İçin Kıymalı Ispanak

S

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Şinitzel

Benzer Konular

T
  • Soru Soru
Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı yada margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tuz (Silme) 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un (3 su bardağı undan sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
theking
T
S
  • Soru Soru
Bayatlamayan Tek Lokmalık Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 150 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (Akı içerisine sarısı üzerine) 1,5 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Çökelekli Çörek Otlu Biber Bastırma (Kahvaltıda Değişiklik Arayanlar Buraya) Tanımı İçin Materyaller 250 gram biber 250 gram çökelek (ben bimden alıyorum çok lezzetli) 1.5 çorba kaşığı çörek otu (ben biraz fazla kulandım siz 1 kaşıkta kulanabilirsiniz ancak çok faydalı) 1 tatlı kaşığı tuz (çünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin yahut tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 dolu tatlı kaşığı mahlep 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta akı (sarısını üzerine ayırın) Un( azar azar ekleyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Muhteşem Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler Ön mayası için 1 kaseye; Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su 1 paket yaş maya yada kuru maya 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker Diğer gereçler; 1 su bardağı ılık süt yada ılık su 1 çay bardağı sıvı yağı 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.281.791
  2. Mesajlar

1. 1.680.144
  3. Kullanıcılar

1. 31.881