Çörek Otlu Lokmalık Mini Tuzlu Kurabiye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Katmer Poğaça

S

Kuru Domatesli Kahvaltılık

S

SoruCevap

Çörek Otlu Lokmalık Küçük Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram yumuşamış margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay bardağı çörek otu
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
2.5 -3 su bardağı un

Çörek Otlu Lokmalık Küçük Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

Un hariç bütün materyalleri bir kaba alıp karıştıralım .
2. 5 bardak unu ekleyip yoğurmaya başlayalım, gerekirse bi yarım bardak daha ek edelim.
Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim .
Minik minik modüller koparıp yuvarlayalım .
Yumurta sarısı sürüp fırına verelim.
170 derecede 30 -35 dk fırınınıza nazaran daha az yada daha çok fırında durabilir.
Altın sarısı rengini alınca pişmiş olur, soğuduğunda servis yapabilirsiniz minik kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun.
 
S

Katmer Poğaça

S

Kuru Domatesli Kahvaltılık

  1. Konular

    1. 1.283.041
  2. Mesajlar

    1. 1.684.454
  3. Kullanıcılar

    1. 32.312
  4. Son üye

Geri
Üst Alt