DB2 0 nedir?
DB2, IBM'in bilgi yönetimi portföyünün ayrılmaz bir parçasıdır. Büyük miktarda veriyi işleyebilen ve aynı anda birçok kullanıcıya hizmet verebilen tam özellikli, yüksek performanslı bir veritabanı motorudur.
DB2 z OS nedir?
DB2 z OS nedir?
IBM Db2® 12 for z/OS® iş açısından kritik veriler için lider bir yapay zeka kurumsal veritabanıdır. Çözüm, bir yandan kaynak kullanımını ve yatırımı optimize ederken diğer yandan hızla değişen, çeşitli ve öngörülemeyen iş yüklerini işler.
DB2 mainframe nedir?
DB2 mainframe nedir?
IBM DB2,IBM tarafından geliştirilmiş ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir. Unix başta olmak üzere Linux, IBM i, Z/OS ve Windows sunucularında çalışır. IBM, DB2'nin yanı sıra bir başka veritabanı yönetim sistemi(RDBMS) olan Informix'i de 2001 yılında satın almıştır.
DB 20 nedir?
nvidia'nın 1.0 sürümüne göre daha iyi geliştirilip optimize edilmiş cpu ve gpu arasında iki yönlü olan, gücü işlenecek her bir kareye göre akıllıca dengeleyerek kazanım elde etme teknolojisi.
Dynamic Boost ne işe yarar?
Dynamic Boost ne işe yarar?
NVIDIA'nın Dynamic Boost çözümü, GPU ve CPU arasındaki gücü her bir kareye göre akıllıca dengeleyerek oyun içi performansı otomatik olarak artıran bir Max-Q teknolojisi.
Mainframe nedir ne işe yarar?
Mainframe nedir ne işe yarar?
Bir anabilgisayar (Almanca Großrechner; İngilizce mainframe computer) milyonlarca kullanıcıya eş zamanlı olarak farklı hizmetler verebilen, büyük, güçlü ve pahalı bir bilgisayardır.
Mainframe ne işe yarar?
Konumuza dönecek olursak; Mainframe (ana bilgisayar) sistemleri, en özet haliyle söylersek, yüksek performans ve kapasiteye sahip bilgisayar sistemleridir. Büyük kurumların veri merkezlerinde, merkezi yapıda konumlandırılıp çok yüksek sayıda işlemin tutarlı ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için kullanılırlar.
Monster Dynamic Boost nedir?
Monster Dynamic Boost nedir?
Dynamic Boost seviyesi nedir?
Dynamic Boost seviyesi nedir?
IBM Developer for z OS nedir?
IBM® Developer for z/OS®, DevOps pratikleri kullanılarak IBM z/OS uygulamalarının geliştirilmesine ve bakımına yönelik modern, güçlü bir araç kümesidir. Daha üstün kalite ve çeviklikle daha hızlı ve daha çok uygulama teslim etmenize yardımcı olur.
MFT coin ne demek?
MFT coin ne demek?
MFT coin (Mainframe Token), Hifi Finance ekosisteminin yerel kripto para birimidir ve blockchain içi yönetişim, staking ve ödüllendirme gibi çeşitli amaçlar için kullanılır. Bir kullanıcının sahip olduğu MFT coin ne kadar fazla ise platformun nasıl yönetilmesi konusunda o kadar fazla söz sahibi olur.
IBM Database nedir?
IBM Database nedir?
IBM Db2 Database İşlemsel iş yükleriniz için dirençlilik, performans ve uygun maliyet sağlamak üzere tasarlanmış, kurumsal kullanıma hazır bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir. Çeşitli kullanım senaryolarını desteklemek için IBM Cloud Pak for Data platformunda genişletilmiş bir hizmet olarak sunulur.
Z OS işletim sistemi nedir nerelerde kullanılır?
IBM® z/OS güvenlik, çevik geliştirme ve yüksek kullanım sunar. Uygulama uyumluluğunu sağlar ve şirket içinde Linux® on IBM Z konteynerlerinde ve hibrit bulutlarda çalışır. IBM z15™ ile birlikte z/OS size daha yüksek performans, veri gizliliği ve siber dirençlilik sağlar.
Z OS işletim sistemleri nedir?
Z OS işletim sistemleri nedir?
z/OS , IBM tarafından Ekim 2000'de tanıtılan, IBM z/Architecture anabilgisayarları için 64 bitlik bir işletim sistemidir . OS/390'dan türemiştir ve bu işletim sisteminin halefidir , bu da bir dizi MVS sürümünü takip eder .
Z OS nerelerde kullanılır?
Z OS nerelerde kullanılır?
dünyadaki büyük finans kuruluşlarının tamamına yakını, yine türkiye'deki büyük bankaların tamamı ana sistemlerinde bu işletim sistemini kullanırlar. aynı zamanda türkiye'nin en büyük firmalarında da bu işletim sistemi vardır.
Oracle nerelerde kullanılır?
Veritabanı merkezli uygulama geliştirmelerinde ve web tabanlı yazılımlarda kullanılır. Veritabanı üzerinde çalışan ve ayrıca bir Application server kurulumuna gerek duymayan Oracle yazılımıdır. Oracle veritabanı farklı standartlar altında kullanıcılara sunulur.