Son Konular

Değerler Felsefesi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Değerler Felsefesi hakkında bilgi
Aksiyoloji nedir

Aksiyoloji (Değerler Felsefesi) etik ve estetik olmak uzere ikiye ayrılır Etik, insanların ahlaki değerlerini sorgularken (ahlaklı erdemli gibi) estekik ise neyin guzel olduğuyla ilgilenir Neyin etik, neyin estetik olduğunu acıklamak oldukca guctur, buradan hareketle aksiyoloji (değerler felsefesi) bireylerin davranışlarına temel teşkil eden değerleri araştırmaktadır
İnsan hareketleri (tum yapıp etmeleri) ve ahlaki değerlerle ilgilenen kısmına ahlak (etik), doğadaki ve sanattaki guzellikleri, bu guzelliklerin niteliklerini ve guzel takdir yargılarını inceleyen kısmına ise estetik denir Ahlak doğru hareketlere temel olacak değerlerle ilgilenirken, estetik, hayalgucu ve yaratıcılığa dayanan doğal ve sanatsal guzelliklerle ilgilenir Bu ozelliklerinden dolayı estetik değerler subjektiftir ve olculup değerlendirilmesi en zor olan değerlerdir

S

Kan Değerleri Anlamları Pct

S

Abdulcemal İsminin Anlamı

Benzer Konular

• Öneri Öneri
Değerler Felsefesi hakkında data Aksiyoloji nedir Aksiyoloji (Değerler Felsefesi) etik ve estetik almak üzere ikiye ayrılır Ahlak, insanların ahlaki değerlerini sorgularken (ahlaklı erdemli gibi) estekik ise neyin güzel olduğuyla ilgilenir Neyin etik, neyin estetik olduğunu anlatmak epeyce...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
S
  • Soru Soru
Değerler Felsefesi hakkında bilgi Aksiyoloji nedirAksiyoloji (Değerler Felsefesi) etik ve estetik olmak üzere ikiye ayrılır. Etik, insanların ahlaki değerlerini sorgularken (ahlaklı - erdemli gibi) estekik ise neyin güzel olduğuyla ilgilenir. Neyin etik, neyin estetik olduğunu açıklamak oldukça...
Cevaplar
1
Görüntüleme
14
  • Soru Soru
Değerler Felsefesi hakkında bilgi Aksiyoloji nedirAksiyoloji (Değerler Felsefesi) etik ve estetik olmak üzere ikiye ayrılır. Etik, insanların ahlaki değerlerini sorgularken (ahlaklı - erdemli gibi) estekik ise neyin güzel olduğuyla ilgilenir. Neyin etik, neyin estetik olduğunu açıklamak oldukça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Eğitim Felsefesi Nedir yorum? Eğitim felsefesi; eğitimin doğası, süreci,amaçları ve idealleri ile ilgilenen bir felsefi alandır. Eğitim toplumsal kurumlar bağlamında veya varoluşsal gelişme süreci içinde ele alınabilir. Eğitim felsefesi ise konunun toplumsal yönünden ziyade insanlık açısından...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
Varlığın temeli nedir? Platon ve Aristoteles için Varlık ideadır. Varlık ve gerçeklik içinde yaşadığımız nesnel dünyada değil, ideaların yani fikirlerin dünyasında mevcuttur. T. Hobbes ve Karl Marx ise İdealizme karşı çıkmış ve ”Varlık Nedir” sorusuna ”Maddedir” cevabını vermiştir. Varlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  1. Konular

1. 1.280.942
  2. Mesajlar

1. 1.678.168
  3. Kullanıcılar

1. 31.726
  4. Son üye

Geri