<
Editör
Yeni Üye
Değerlerimiz nelerdir?
Bu değerler; mutluluk, dürüstlük, alçakgönüllülük, işbirliği, özgürlük, sevgi, barış, saygı, sorumluluk, sadelik, hoşgörü, birlik olarak belirlenmiştir.
Bizim kültürel değerlerimiz nelerdir?
Geçmişten günümüze kuşaktan kuşağa taşıdığımız değerlerin tümü millî kültürümüzün yapı taşlarıdır. Mimari ve sanat eserlerimiz, şarkılar, türküler, hikâyeler, yiyecek ve içecekler, geleneksel kıyafetler, halk oyunları, edebi eserler ve inançlar, millî kültürümüze verilebilecek örneklerdir.
Temel değerler nelerdir sıralayınız?
Temel değerler nelerdir sıralayınız?
Cevap: Her toplumun tarihi sürecine ve kültürel özelliklerine bağlı olarak oluşan kendine özgü değerleri mevcuttur. Bu değerlerden bazıları toplumu temelden şekillendirmesi ve diğerlerini de etkilemesi bakımından temel değerler olarak kabul edilir. Temel değerler şunlardır; Adalet, Hikmet, İffet, Şecaat.
Manevi değerlerimiz nelerdir maddeler halinde?
Manevi değerlerimiz nelerdir maddeler halinde?
Manevi Değerler
- Gelenekler.
- Örf ve Adetler.
- İnançlar.
- Duygu, Düşünce ve Davranışlar.
Özgenişletim ne demek?
Özgenişletim değer boyutunun içindeki değerler "bireyin, başkalarının zararına bile olsa, kendi çıkarları doğrultusunda davranmasına olanak sağlayan" de- ğerlerden oluşmaktadır. Bu boyut evrenselcilik ve iyilikseverlik değer tiplerini ve bunların altında yer alan maddeleri kapsamaktadır.
Unesco 12 evrensel değer nedir?
"Daha iyi bir dünya için değerlerimizi paylaşalım" isimli bu proje; iş birliği, özgürlük, mutluluk, dürüstlük, sevgi, alçakgönüllülük, barış, saygı, sorumluluk, sadelik, hoşgörü, birlik olarak 12 evrensel değere odaklanmıştır.
Değer nedir kaça ayrılır din kültürü?
Değer nedir kaça ayrılır din kültürü?
Değer, bireyin tutum ve davranışlarını belirleyen ölçüttür. Toplumsal boyutuyla değer, bir sosyal grup veya toplumun kendi varlık, birlik, işleyiş ve devamını sağlamak ve sürdürmek için üyelerinin çoğunluğu tarafından doğru ve gerekli oldukları kabul edilen ortak düşünce, amaç, temel ilke ya da inançlardır.