Dereotlu Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Gül Böreği

T

Çatlak Patates

<
T

theking

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
Aldığı kadar un (Yumuşak ele yapışmayan hamur olacak)

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, yumurtayı koyalım şöyle bir karıştıralım.
Daha sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Kabartma tozunu da koyalım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim ben yaklaşık 2 bardağa yakın kullandım.
Yoğurduktan sonra tepsiye dizelim.
Üstüne yumurta sarısı sürelim.
180 derecede 10 dakika kadar üzeri renk alana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Gül Böreği

T

Çatlak Patates

Geri
Üst Alt