Modoratör
New member
Dijital teknoloji geleceği nasıl değiştirir?
4- Kaderiniz kendi ellerinizde olacak. Bugün bile istediğiniz herhangi bir konuda bilgi sahibi olmak ve o alanda gelişmek çok kolay.Teknoloji hayatımızı nasıl etkiliyor?
Teknolojinin aşırı kullanımı duygusal işlem, dikkat ve karar vermeyi bağlayan beyin sistemlerine zarar vermektedir. Yeni bir çalışma, akıllı telefon, tabletler ve diğer cihazların kullanımının artmasıyla kaygı, şiddetli depresyon, intihar girişimleri ve intiharı ilişkilendirmektedir.Teknolojik gelişmeler firmaların üretim biçimlerine nasıl etki etmektedir?
Teknolojik gelişmeler firmaların üretim biçimlerine nasıl etki etmektedir?Teknolojik Gelişme İşletmenin ürün ya da hizmetlerinin pazar kullanımını ve önemini etkileyerek satış artışı hızlandırabilir ya da yavaşlatabilir. İşletmenin kullandığı üretim proseslerinin üretkenliğini ve maliyet verimliliğini etkileyebilir. Bu da firmanın maliyet rekabet gücünü etkiler.
Hayatı kolaylaştıran teknolojik ürünler nelerdir?
Hayatı kolaylaştıran teknolojik ürünler nelerdir?Hayatımızı Kolaylaştıran Teknolojik Aletler
- Teknolojik aletler, yıllar içinde çeşitli gelişmelere sahne olmuş ve bugünkü halini almıştır.
- Robot Süpürgeler.
- Kablosuz Kulaklık.
- Akıllı Telefonlar.
- Kablosuz Şarj Aleti.
- Telefondaki Bakterileri Yok Eden Cihaz.
- Tablet Bilgisayar.
- Drone Teknolojisi.
Gelecekte teknolojide ne gibi değişiklikler olacak?
Yakın Gelecekte Hayatımıza Girecek 10 Teknoloji: Drone'lar ve uçan taksiler için havaalanı Enfeksiyonu tespit edebilen akıllı dikişler. Enerji depolayabilen tuğlalar. Robotik rehber köpekler.Geçmişten günümüze kadar gelen teknolojik ürünler nelerdir?
Son 10 Yılın Çığır Açan 10 Teknolojik Gelişmesi- Yapay Zekâ (Artificial Intelligence)
- Büyük Veri (Big Data)
- Blok Zinciri (Blockchain)
- Arttırılmış Gerçeklik (Augmented Reality)
- Sağlık Teknolojileri (Health Technologies)
- Biyoinformatik (Bioinformatics)
- Nano Cihazlar (Nanodevices)
- Drone Teknolojisi (Drone Technology)
Teknoloji bağımlılığı hayatımızı nasıl etkiler?
Teknoloji bağımlılığı hayatımızı nasıl etkiler?Teknoloji bağımlılığının fiziksel zararları: Baş ağrıları Uykusuzluk (insomnia) Sağlıksız beslenme (sürekli bilgisayar başında yemek ve bilgisayardan uzaklaşmak yoksunluk duygusu yarattığı için) Kişisel bakım ve hijyeni aksatmak.
Teknolojik değişimin çalışanlar üzerindeki etkileri nelerdir?
Teknolojik değişimin çalışanlar üzerindeki etkileri nelerdir?Teknolojik değişimin iş görenlerin üzerindeki sosyal etkilerinin; yabancılaşma, yetersizleşme, eğitim, iş tatminsizliği, vardiyalı çalışma ve iletişimin ve sosyal ilişkilerin azalması şeklinde ortaya çıktığı söylenebilir.