Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

DMM'den Atatürk'ü anmayı yasaklama iddialarına yanıt: Dezenformasyon içermektedir

Hatay'da kafeye gelenler cam kapıyı fark etmeyerek çarptı

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
DMM'den Atatürk'ü anmayı yasaklama iddialarına yanıt: Dezenformasyon içermektedir

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 Kasım'da okullarda Atatürk'ü anmayı yasakladığı ve 'kapıları kilitleyin' talimatı verdiği' iddialarının dezenformasyon içerdiğini belirterek doğru olmadığını ifade etti.

6911aca1c821f164__w1200xh667.jpg

6911ad358b454741__w1200xh691.jpg

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) baz mecralarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 10 Kasım'da okullarda Atatürk'ü anmayı yasakladığı ve 'kapıları kilitleyin' talimatı verdiği iddialarına yanıt verdi.

DMM, konuya ilişkin,"İlgili yönetmelik uyarınca valiliklerin belirlediği ve herkesin katılımına açık alanlarda, günün anlam ve önemine uygun şekilde anılmasının esas olduğu belirtilmektedir."açıklamalarında bulundu.

FİDAN DİKİM ETKİNLİKLERİ TEŞVİK EDİLDİ

Ayrıca MEB'in 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde öğrenci, öğretmen ve ailelerin gönüllü katılımıyla fidan dikim etkinlikleri düzenlenmesinin teşvik edildiği belirtildi.

"ATÜTÜRK'Ü ANMANIN YASAKLANDIĞI İDDİALARI DEZENFORMASYON İÇERMEKTEDİR"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLERİNİN YASAKLANMASINA İLİŞKİN HERHANGİ BİR İFADE BULUNMAMAKTADIR"

"MEB, OKULLARDA ATATÜRK'Ü ANMAYA YÖNELİK FAALİYETLERİN SÜRDÜĞÜNÜ BİLDİRMEKTEDİR"

Hatay'da kafeye gelenler cam kapıyı fark etmeyerek çarptı

1. Konular

1. 1.284.028
  2. Mesajlar

1. 1.687.124
  3. Kullanıcılar

1. 32.589
  4. Son üye

Geri
Üst Alt