Doğanşehir Sulu Mağara / Malatya

<
Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Doğanşehir Sulu Mağara nerede,Doğanşehir Sulu Mağaraya nasıl gidilir,Sulu Mağaranın yararları,Sulu Mağara resimleri,Sulu Mağara oluşumu,astıma iyi gelen mağara
Sulu Mağara (Doğanşehir)
Malatya Doğanşehir ilçesinde, Polat Bucağına 6 km uzaklıkta yer alan Sulu Mağara içerisinde kristalize kireç taşından oluşmuş sarkıt ve dikitler bulunmaktadır
Bu mağarada Tarih Öncesine Ait Çağlarda mesken olmuştur
Bu mağaranın astım hastalığına iyi geldiği yöre halkı kadar söylenmektedir
*

<
Doğanşehir Sulu Mağara, Malatya iline bağlı Doğanşehir ilçesinin Polat Bucağı'na 6 km uzaklıkta yer almaktadır. Mağaraya ulaşmak için Doğanşehir ilçe merkezinden Polat Bucağı istikametine gitmeniz gerekmektedir. Ardından mağaraya giden yol tabelaları takip edilerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Sulu Mağara'nın yararları arasında astım hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Yöre halkı bu konuda mağaranın faydalarına inanmakta ve astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanmaktadır.

Mağara içerisinde kristalize kireç taşından oluşmuş sarkıt ve dikitler bulunmaktadır. Bu yapılar zaman içinde doğal bir şekilde oluşmuş ve Mağara'nın benzersiz güzelliklerini oluşturmuştur.

Sulu Mağara'nın oluşumu genellikle kalker taşlarının suyun içindeki kalsiyum karbonatın çökelmesi sonucunda meydana geldiği bilinmektedir. Bu süreç yıllar alsa da sonuç olarak doğal ve etkileyici bir mağara oluşmuştur.

Mağara ziyaretçileri genellikle mağaranın içindeki atmosferin astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanmaktadır. Ancak bunun bilimsel bir kanıtı olmadığı için bu konuda dikkatli olmak ve profesyonel bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Mağaranın fotoğraflarına ve daha detaylı bilgilere ulaşmak için yerel turizm bilgi merkezlerinden veya internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Mağarayı ziyaret etmeden önce mutlaka giriş saatleri, ücretleri ve diğer detaylı bilgiler hakkında bilgi almanızı tavsiye ederim.

S

Dünya Özellikleri - Dünyanın Özellikleri Nelerdir

Ege bölgesinin hayvancılık faaliyetleri

Geri