<
Modoratör
Yeni Üye
Doktor öğretim üyesi olmak için dil şart mı?
Yabancı Diller Yüksekokuluna başvuran öğretim üyesi (profesör, doçent, doktor öğretim üyesi) adaylarının, ilgili dilden en az 90 veya Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen sınavlardaki eşdeğer puanı almış olmaları istenir.
Öğretim Görevlisi öğretim üyesi midir?
Öğretim Görevlisi olan kişiler Meslek Yüksekokullarında ya da bölümleriyle ilgili fakülte veya enstitülerde görev yapabilirler. Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi birbirinden farklı unvanlardır. Öğretim Üyeleri Doktora yapmış ve Akademik Unvan almış kişilerdir.
Doktor öğretim üyesi nasıl yazılır?
Doktor öğretim üyesi nasıl yazılır?
Doktor öğretim üyesi (dr. öğr. üyesi şeklinde kısaltılır), doktorasını başarıyla tamamlayarak tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta yahut veteriner hekimlikte uzmanlık unvanı elde eden veya belli bir sanat dalında yeterlik kazanmış akademisyen.
Öğretim görevlisi olmak için yabancı dil şart mı?
Öğretim görevlisi olmak için yabancı dil şart mı?
Meslek yüksekokullarının, yabancı dil okutmanı, çevirici ve yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlarındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.
Doktor öğretim üyesi doçent mi?
Öğretim üyesi, üniversitelerde görev yapan doktor öğretim üyesi, doçent ve profesörlere verilen isim. Yardımcı doçent doktorasını tamamlamış, akademik çalışmaları bulunan öğretim üyesidir. Üniversite doçenti unvanının alınabilmesi için belirli sınavların başarılması gerekir.
Öğretim Görevlisi doktor mu doktor öğretim görevlisi mi?
yardımcı doçent kadrosu yerine getirilen kadro "doktor öğretim üyesi" kadrosudur. bir de doktorasını almış öğretim görevlileri vardır ki bunların ünvanı "doktor öğretim görevlisi" değil, "öğretim görevlisi doktor"dur.
Öğretim görevlisi olmak için dil puanı kaç olmalı?
Öğretim görevlisi olmak için dil puanı kaç olmalı?
Öğretim elemanı alım kriterleri, üniversiteler inisiyatifinde değişiklik gösterebilmektedir. Aşağıdaki liste genel öğretim elemanı kadroları için geçerlidir. YDS'den en az 50 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak. En az lisans mezunu olmak.
Akademisyen olmak için ingilizce bilmek şart mı?
Akademisyen olmak için ingilizce bilmek şart mı?
Bu madde ile 2 yıllık önlisans eğitimi veren meslek yüksekokullarında ilan edilen öğretim elemanı kadrolarında (yabancı dil okutmanı hariç) asgari 50 puan yabancı dil şartı aranmamaktadır.