Son Konular

Domates Çorbası (Sütlü)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Domates Çorbası (Sütlü) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı domates rendesi (ben yazın yapmış olduğum domates sosundan kullandım)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı süt
4 su bardağı su (dilerseniz tavuk suyu yahut 1 adet bulyon kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri

Domates Çorbası (Sütlü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağı tencereye alıp üzerine unu ekleyelim.
Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Karabiber, tuz ve salçayı ekleyip 1-2 dk. Daha kavuralım.
Sonra domates rendesini ekleyip yeterlice karıştıralım.
Suyu yavaş yavaş ekleyip, en son üzerine sütü ek edip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayıp kıvam aldıktan sonra, servise hazır.Afiyet olsun.
Domates Çorbası (Sütlü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Biber Soslu Tavuk Göğsü

S

Sebzeli Misket Köfte

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Sütlü Kuru Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 10 tane kuru domates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tepeleme un 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 2 çay kaşığı tuz 3 diş sarımsak 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı tepeleme un 2 yemek kaşığı domates salçası 1.5 su bardağı domates püresi Yaklaşık su bardağı kaynamış su Yarım su bardağı süt Tuz Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Hazır Çorba Kıvamında Sütlü Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası 5 adet domates 4 su bardağı su Yarım su bardağı süt Tuz Hazır Çorba Kıvamında Sütlü Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet soğan Yarım kasık biber salçası Yarım kaşık domates salçası Zeytinyağı Tuz Pulbiber Kuru nane Yeterince su Köftesi için; 1 çay bardağı sütlü göce 2 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
  • Soru Soru
Hünkar Beğendi Tarifi Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Hünkar Beğendi, patlıcanın eşsiz aromasıyla birleşen yumuşacık etin enfes buluşmasıdır. Bu yemek, hem görkemli sunumuyla hem de lezzetiyle sofraların baş tacı olmaya aday. Malzemeler 500 gr kuzu eti (kuşbaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  1. Konular

    1. 1.281.093
  2. Mesajlar

    1. 1.678.439
  3. Kullanıcılar

    1. 31.751
  4. Son üye

Geri
Üst Alt